avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Achizitionare auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Achizitionare auto

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un autoturism pe persoana fizica... Ideea este ca am gasit una cu mai multe dotari, dar putin peste buget, doar ca vanzatorul (firma de leasing) mi-a propus urmatoarea varianta:

Semnam un contract, valoarea de vanzare stabilita 13000 euro, eu ii dau in momentul cand iau masina 11300 euro, iar diferenta de 1700 euro ma angajez ca ii returnez in 60 zile.

In aceasta perioada masina va fii la mine, iar actele masinii raman la vanzator.

In cei 13000 euro intra si costul pentru scoaterea a doua randuri de numere provizorii, ca sa pot circula cu masina.

Toate cifrele si termenele vor fii trecute in contract, contract cadru cu care firma lucreaza, deci nu este nicio intelegere notariala.

Masina este adusa din Austria, si exista factura de Austria catre firma de leasing cu care vreau sa inchei eu contractul.

Ideea este daca acest contract este unul ok, daca intelegerea poate fii dusa la bun sfarsit fara a avea neplaceri de genul sa raman si fara 11300 euro si fara masina?!

Astept parerile d-voastra, a celor in masura sa se pronunte.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 10:22, 17 Iulie 2014
daca se dau chitante pe sumele de bani platite este ok. ideea este sa nu existe vreo clauza prin care daca nu dati si restul de bani sa ramaneti fara avans si fara masina. Eventual sa existe ceva penalitati de intarziere pentru suma ramasa de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pe firma radiata in leasing elena-10 elena-10 Buna seara As dori cateva pareri in legatura cu urmatoarea problema. Pe scurt, acum 4 ani am preluat un auto aflat in leasing de la o firma. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala dubioasa unikada unikada Salut, Anult trecut am avut un incident neplacut cu masina(in leasing) rezultatul fiind dauna totala.Toate au descurs in regula pana la adresa primita de la ... (vezi toată discuția)
Antecontract autoturism furat roxanaivanescu77 roxanaivanescu77 Am o intrebare. am cumparat, in urma cu cateva luni, un autoturism de la o persoana fizica, si am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare, eu platind ... (vezi toată discuția)