Am o intrebare. am cumparat, in urma cu cateva luni, un autoturism de la o persoana fizica, si am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare, eu platind pretul de 13000 euro. in antecontract scris ca am achitat pretul autoturismului de 5000 euro, insa intr-o chitanta separata scrie ca pretul este de 13000 euro si l-am achitat integral. acum o saptamana, politia mi-a confiscat masina, intrucat era furata inca din 2008, insa eu nu am stiut acest lucru cand am cumparat masina si am achitat si pretul de 13000 euro. acum am ramas si fara bani si fara masina. ce posibilitati juridice am sa obtin macar pretul achitat? nu am reusit sa ajung la un consesn cu cel care mi-a vandut masina si nici nu stiu daca el a cunoscut faptul ca masina este furata. multumesc.
Probabil ati avut un motiv serios de nu ati incheiat direct contractul de vanzare cumparare la momentul achitarii intregului pret, altfel nu-mi inchipui cum ati dat 13000 euro fara sa aveti garantia ca deveniti proprietar si totul e ok legat de masina si, in plus, sa semnati un act prin care admiteti ca pretul este de 5000 euro. Deschideti actiune in instanta pentru inselaciune, dvs. fiind de buna credinta si incercati sa recuperati cei 13000 euro, in ideea ca persoana respectiva a actionat avand cunostinta de faptul ca masina era furata.
puteti depune plangere penala pt inselaciune la politie sau puteti formula o actiune in instanta pt a obtine anularea antecontractului.astfel partile vor fi repuse in situatia anterioara si veti putea obtine suma data.