am inteles, pai as vrea sa mai stiu de asemenea cum trebuie sa porcedez pentru a initia procesul, sau ce trebuie sa fac sa il dau in judecata?ce acte sunt necesare?
Buna ziua. Am varsta de 19 ani, iar parintii mei sunt despartiti de 9 ani timp in care eu si sora mea am stat cu mama noastra, aceasta fiind tutorele nostru,sau parintele imputernicit in urma divortului.Tatal lucreaza in strainatate de 10 ani(italia) si nu am putut sa ii demonstrez niciodata veniturile fapt pentru care pensia alimentara a fost intotdeauna calculata pe venitul minim pe economie din Romania, desi in fucntie de salariul sau care este de peste 1500 de euro ar trebuii sa primesc mult mai mult.
Recent am intrat in posesia unui fluturas de-al tatalui meu, fluturasul de salariu pe luna mai 2012, pe care suma platita in urma a 103 ore de munca este de 1543 euro( desi 103 ore nu inseamna o luna intreaga ceea ce inseamna ca salariul sau este de fapt mult mai mare), fluturasul fiind cat se poate de autentic,( are imprimate numele firmei, stampila, numarul contului, codicele fiscal si tot ce trebuie :D)
As dori sfatul unui avocat sau unei persoane avizate in domeniu pentru a afla cum trebuie sa procedez pentru recalcularea pensiei si mai ales daca acest fluturas este valabil ca "proba" la dosar pentru a-i demonstra veniturile. Mentionez ca fluturasul nu il am oficial de la firma unde lucreaza tatal, ci de la fratele tatalui meu care lucreaza in acelasi loc si care vrea sa ma ajute pentru obtinerea unei pensii mai mari.
Mai mult, m-ar interesa daca s-ar putea recalcula si pe ultimii 9 ani valoarea pe care ar fi trebuit sa o primesc raportata la acest salariu, si daca as putea sa i-o cer in instanta pentru faptul ca el in tot acest timp a lucrat in acelasi loc.
Astept raspunsuri cat se poate de detaliate si de specifice pentru ca am incercat sa ma documentez si eu cat am putut, insa nu am inteles inca ce este de facut sau mai ales daca as avea castig de cauza.
Va multumesc anticipat!