avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara dupa un salariu european
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara dupa un salariu european

Buna ziua. Am varsta de 19 ani, iar parintii mei sunt despartiti de 9 ani timp in care eu si sora mea am stat cu mama noastra, aceasta fiind tutorele nostru,sau parintele imputernicit in urma divortului.Tatal lucreaza in strainatate de 10 ani(italia) si nu am putut sa ii demonstrez niciodata veniturile fapt pentru care pensia alimentara a fost intotdeauna calculata pe venitul minim pe economie din Romania, desi in fucntie de salariul sau care este de peste 1500 de euro ar trebuii sa primesc mult mai mult.
Recent am intrat in posesia unui fluturas de-al tatalui meu, fluturasul de salariu pe luna mai 2012, pe care suma platita in urma a 103 ore de munca este de 1543 euro( desi 103 ore nu inseamna o luna intreaga ceea ce inseamna ca salariul sau este de fapt mult mai mare), fluturasul fiind cat se poate de autentic,( are imprimate numele firmei, stampila, numarul contului, codicele fiscal si tot ce trebuie :D)
As dori sfatul unui avocat sau unei persoane avizate in domeniu pentru a afla cum trebuie sa procedez pentru recalcularea pensiei si mai ales daca acest fluturas este valabil ca "proba" la dosar pentru a-i demonstra veniturile. Mentionez ca fluturasul nu il am oficial de la firma unde lucreaza tatal, ci de la fratele tatalui meu care lucreaza in acelasi loc si care vrea sa ma ajute pentru obtinerea unei pensii mai mari.
Mai mult, m-ar interesa daca s-ar putea recalcula si pe ultimii 9 ani valoarea pe care ar fi trebuit sa o primesc raportata la acest salariu, si daca as putea sa i-o cer in instanta pentru faptul ca el in tot acest timp a lucrat in acelasi loc.
Astept raspunsuri cat se poate de detaliate si de specifice pentru ca am incercat sa ma documentez si eu cat am putut, insa nu am inteles inca ce este de facut sau mai ales daca as avea castig de cauza.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
ContSters254275, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:29, 1 Iunie 2012
Daca aveti locul de munca, se poate solicita majorarea cuantumului, dar nu si retroactiv.
am inteles, pai as vrea sa mai stiu de asemenea cum trebuie sa porcedez pentru a initia procesul, sau ce trebuie sa fac sa il dau in judecata?ce acte sunt necesare?
Avand in vedere faptul ca sunteti major, este foarte important daca va aflati in continuarea studiilor si daca aveti un loc de munca. Daca nu va aflati in continuarea studiilor, puteti sa va luati gandul de la pensia alimentara. Daca sunteti inca la scoala/facultate si aveti si loc de munca, la fel.

Privind din exterior, povestea cu fluturasul mi se pare cusuta cu ata alba si inclin sa nu va dau crezare din urmatoarele motive:

Mentionez ca fluturasul nu il am oficial de la firma unde lucreaza tatal, ci de la fratele tatalui meu care lucreaza in acelasi loc si care vrea sa ma ajute pentru obtinerea unei pensii mai mari

Mi se pare destul de greu de crezut ca dupa 9 ani de la divortul parintilor, timp in care nu ati putut demonstra niciodata veniturile, unchiul dv s-a transformat in bunul samaritean si i-a ''suflat'' fratelui sau fluturasul de salariu pentru a vi-l da dv. Daca intr-adevar ar fi vrut sa ''va ajute'' ar fi fost suficient sa va dea numele angajatorului, ma ales daca lucreaza acolo de mult timp.

,( are imprimate numele firmei, stampila, numarul contului, codicele fiscal si tot ce trebuie :D )[/quot]

Tocmai acest :D si tot ce trebuie din mesajul dv ma face sa cred veti o un ''document'' pe care l-ati fi putut crea chiar dv. Numele unei firme, nr de cont, indicele fiscal pot fi luate foarte usor de pe pagina de internet a oricarei firme sau dupa o simpla cautare in monitorul oficial, stampile pot fi facute la orice colt de strada, iar de aici pana la a ''crea'' un asa zis fluturas de salariu, nu e decat un pas.

Eu nu m-as folosi in instanta de acel fluturas, care, daca e sa fie autentic, tot ilegal e obtinut. E suficient sa mentionati numai numele angajatorului si sa rugati instanta sa solicite veniturile tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ordonanta de poprire salariu pentru plata pensiei de intretinere Raluca KM Raluca KM Buna ziua, Am rugamintea pentru un sfat in urmatoarea situatie : - am 19 ani studenta la facultate invatamant la zi si vreau sa solicit angajatorului ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre unul dintre parinti aflati in strainatate feli7566 feli7566 Buna seara.Asi dori sa stiu care sunt consecintele unui parinte rau platnic voitor plecat in strainatate si anume in Italia ,care nu a platit pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara rocsy81 rocsy81 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cand am divortat fostu sot neavand servici, pensia alimentara a fost calculata la 75 ... (vezi toată discuția)