avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare de catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare de catre unul dintre parinti aflati in strainatate

Buna seara.Asi dori sa stiu care sunt consecintele unui parinte rau platnic voitor plecat in strainatate si anume in Italia ,care nu a platit pensia alimentara decit doar doua luni de zile acelea din romania si restul anilor tratind cu indiferenta .Va rog daca puteti sa imi dati un sfat sau o indrumare ce asi putea face in acest caz avind deja o hotarire judecatoreasca de ceva ani in urma ,sperind ca el sa faca voluntar plata pensiei alimentare.Care ar fi primul pas pe care ar trebui sa il fac avind in vedere ca am toate resursele doveditoare faptului ca el a lucrat si lucreaza in continuare acolo plus ca este si in somaj,adresa de domiciliu,adresa de la lucru fostele contracte de munca si codicele fuiscal de la agentia delle entrate.Cum ar trebui sa procedez///Va rog frumos un raspuns....multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 22 Februarie 2014
Puteti să puneti in executare chiar internațională hotărârea care o aveti iar pe de altă parte ii puteti face o plăngere penală pentru abandon de familie. Nu contează că este plecat în străinătate, trebuie să se supună legii române...Mai ales dacă are venituri in Italia nu va putea invoca buna-credință...
Daca cunoasteti actualul loc de munca puteti depune o noua actiune solicitand obligarea tatalui la plata pensiei raportat la actualele venituri.

Pentru ultimii 3 ani puteti pune in executare hotararea veche pe care o aveti.
Da, puteti pune in executare hotararea dar daca el se afla in Italia trebuiensa luati legatura cu un executor judecatoresc de acolo.
Daca realizeaza venituri puteti deschide un nou proces in paralel cu executarea pentru majorarea pensiei.
Se pooate face si plangere penala dar e complicat ca va trebui sa dovediti ca e de rea-credinta in sensul ca are venituri dar nu vrea sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA In urma cu câțiva ani am divorțat si in urma căsătoriei a rezultat un copil fiind data la mine(mama) d si fostul soț este obligat sa plătească o pensie ... (vezi toată discuția)
Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita vicky-vicky vicky-vicky copilull meu nu a primit pensie alimentara de 11 ani de si a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca ce trebuie sa fac pt a reusi sa pot intra in posesia ... (vezi toată discuția)