avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara neplatita

copilull meu nu a primit pensie alimentara de 11 ani de si a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca ce trebuie sa fac pt a reusi sa pot intra in posesia acesteia
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:48, 28 Octombrie 2012
Puteti face o plangere penala pt abandon de familie (neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere).

Obtineti eventual si o noua hot judec pt plata pensiei la nivelul veniturilor actuale ale tatalui sau la nivelul salariului minim pe economie pe care sa o puteti pune eventual in executare silita.

Ce mai stiti despre tatal minorului si locul acestuia de munca?
Cel mai bine ar fi sa il actionati acum pentru majorare pensie intretinere pentru a avea un cuantum real acum si apoi actionati daca nu va plati ,oricum pe cea restanta nu o mai puteti recupera
Cel mult, daca tatal are venituri si/ sau bunuri, puteti recupera pensia restanta pe ultimii 3 ani, pt asta va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.
Avand in vedere ca pensia s-a stabilit acum 11 ani, cereti in instanta recalcularea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ioali ioali buna ziua, o rugaminte in urma deciziilor date de instantele de judecata din tara noastra este sa ma ajutati cu un sfat. am depus plangere penala impotriva ... (vezi toată discuția)
Speta ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care parintele care tb sa plateasca pensia, nu mai obtine venituri si nu face actiune in instanta pt micsorarea pensiei si stabilirea ei functie ... (vezi toată discuția)
Pot obține pensia de întreținere neplătită de 11 ani de tatăl meu? vreau să-l dau în judecată dar nu știu cum să fac Cosmin97 Cosmin97 Buna ziua, am 20 de ani tatal meu nu a platit de 11 ani pensia alimentara as dorii si eu sfaturi despre ce ar trebuie sa fac in privinta asta eu vreau sa-l dau ... (vezi toată discuția)