avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

buna ziua,
o rugaminte in urma deciziilor date de instantele de judecata din tara noastra este sa ma ajutati cu un sfat. am depus plangere penala impotriva fostului sot pe motiv ca nu le da pensia alimentara celor doua fetite minore (6 respectiv 10 ani) pensie stabilita in urma sentintei de divort definitiva si irevocabila acum 3 ani. parchetul mi-a respins plangerea pe motv ca am depasit cele doua luni...apoi am mers mai departe la judecatoria , din pacate am primit acelasi raspuns negativ. de ce oare? in conditiile in care nici pana in momentul de fata nu a contribuit financiar (pensia alimentara) "tatal" copiilor. chiar nimeni nu le poate face dreptate copiilor? va rog ajutati-ma.
o zi excelenta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 23 Noiembrie 2013
Potrivit art. 305 C.p., Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Termenul de depunere al plangerii prealabile este de 60 de zile de la data savarsirii infractiunii iar dvs. ati depasit acest termen.
Puteti insa sa il actionati pe fostul sot in instanta civila pentru recuperarea pensiei alimentare pe ultimii 3 ani.
mergeti la un executor judecatoresc, nu stati sa treaca timpul, nu veti putea recupera ce e mai vechi de 3 ani.
Puteti sa va adresati si instantei de judecata pt a cere recalcularea pensiei la nivelul veniturilor actuale ale tatalui si daca obtineti o alta hotarare si nici apoi nu va plati, ii puteti face plangere, dar nu mai lasati sa treaca mai mult de doua luni pt a o depune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez pensia alimentara mesesanliana mesesanliana Buna ziua doresc sa ma sfatuiti cum pot recupera pensia alimentara pt fetita mea are 15 ani sunt divortata de tatal ei de multi ani care este plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort -pensie alimentara daca tatal nu lucreaza raluka28 raluka28 cum pot beneficia de pensia alimentara daca fostul sot nu lucreaza ? (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara neplatita Flori74 Flori74 Buna ziua! fostul sot nu mi-a mai platit pensie alimentara la copil de sase ani,va rog sa imi spuneti care sunt pasii care se urmeaza ptr a recupera ... (vezi toată discuția)