avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort -pensie alimentara daca tatal nu lucreaza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort -pensie alimentara daca tatal nu lucreaza

cum pot beneficia de pensia alimentara daca fostul sot nu lucreaza ?
... din pacate, nu prea aveti cum!

:((
Aveti o pensie stabilita deja?
buna seara in instanta a precizat ca poate sa dea 150 ron ca pensie alimentara dar cum am spus nu lucreaza
Daca are alte bunuri, incercati o executare. Incercati sa discutati cu tatal, sa nu ajungeti la plangere penala.
Pensia de intretinere este datorata in functie de salariul minim pe economia nationala, daca nu sunt realizate venituri dintr-o activitate lucrativa.

In caz de neplata, cu rea credinta, a pensiei de intretinere , puteti depune o plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii incriminate de art. 305 din Codul penal, infractiunea de abandon de familie.( impacarea partilor inlatura raspunderea penala).

Obligatia legala de intretinere este datorata copilului chiar si cand nu sunt realizate venituri salariale.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez pensia alimentara mesesanliana mesesanliana Buna ziua doresc sa ma sfatuiti cum pot recupera pensia alimentara pt fetita mea are 15 ani sunt divortata de tatal ei de multi ani care este plecat in ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tata roxiana roxiana parinti mei sunt divortati tata este plecat in spania imi trimite pensia alimentara foarte rar. ce pot face ?? va rog ajutati-ma:((:( (vezi toată discuția)