avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters254393

Activitate ContSters254393

Sunt pensionat medical din Octombrie 2005 pe legea 19/2000. In Aprilie 2012 in urma transferului dosarului de pensionare la alt sector,dosarul fost preluat gresit ...ca PENSIONARE INITIALA pe legea 263/2010 si nu ca TRANSFER DE DOSAR intre doua sectoare in urma schimbarii domiciliului. Este legal?
cate pensionari INITIALE exista in viata unui pensionar?...este corect ca un dosar de pensie de invaliditate din Octombrie 2005(legea 19/2000) transferat intre 2 sectoare ale BUCURESTIULUI sa fie preluat ca dosar de pensie initiala in Aprilie 2012 pe o alta lege (legea 263/2010), sa reduci punctajul si pensia,sa transformi pensionarul din pagubit,nedreptatit,abuzat verbai ...etc...in DEBITOR prin aplicarea unor indici de corectie.....”pentru ca a gresit cineva” iar la contestatiile si audientele repetate sa raspunzi cu inca 2 decizii de pensionare pe aceiasi lege eronat aplicata..legea 263/2010 ?
Am fost pensionat med. in anul 2005 dupa Legea 19/2000, in anul 2012 dosarul a fost transferat de la sectorul 3 la sectorul 1. Dosarul a fost preluat gresit ca pensionare initiala dupa Legea 263/2010 mi s-a micsorat punctajul s-a diminuat pensia. Am sesizat eroarea ,am mers in iulie 2012 cu decizia la casa de pensii sect 1, s-a corectat in pix pe decizie si in dosar dar au uitat sa corecteze si in sistem. In noiembrie 2012 trebuia sa ies la pensie la limita de varsta,am intrebat,mi s-a spus ca intra automat dar ca va dura ceva timp ca sunt multe dosare dar ca drepturile cuvenite vor fi restituite.Am asteptat 2012,2013 si 2014 au fost ani foarte grei medical...nu ma puteam deplasa,in 2015 la un consult medical am aflat intamplator ca trebuie sa depun o cerere la casa de pensii.Am depus o cerere in Aprilie 2015,cu multe interventii am reusit in Ianuarie 2016 sa primesc o copie a deciziei din 25 Noiembrie 2015,cu o pensie si mai micsorata si anuntata ca sunt debitor ca a gresit cineva si a aplicat eronat un indice de corectie,am contestat pe loc si decizia si cele 2 buletine de calcul cu sume ce urmau sa imi fie oprite. In 22 Mai 2017 primesc o noua decizie,fara cele 2 buletine de calcul dar cu suma oprita din drepturile cuvenite (tot in pix si fara a mi se comunica nimic,am primit din gresala acel buletin de calcul al drepturilor cuvenite) si 1 an diminuat la Gr II -a si nu ma mai pensionam la limita de varsta in Noiembrie 2012 ci in Mai 2013. Am contestat si aceasta decizie si astept.
Mentionez ca toate cele 3 decizii de pensionare de la Casa de pensii sect 1,respectiv 2012,2015 si 2017 sunt lucrate pe Legea 263/2010 refuzand sa tina cont ca eu sunt pensionata din Octombrie 2005 pe Legea 19/2000 si ca ei au gresit cand au preluat transferul dosarului de la sect 3. CE TREBUIE SA FAC,CUI TREBUIE SA MA MAI ADRESEZ PENTRU A INDREPTA ACEASTA NEDREPTATE CE MI SE FACE? Multumesc.
multumesc mult dar tocmai asta e problema mea...modificarile sunt facute fara autorizatie..(mi s-a spus ca nu e nevoie)...catre cine sa ma adresez si ce sa cer?
in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie de proprietari,iar locatarii nu stiu ce inseamna parti comune.Am facut si 3 modificari.1.Pentru ca bucataria era amplasata pe un hol deschis, fara usa 1,45/2,45 (3,55mp),avand un perete comun cu baia si ea de dimiensiuni minuscule 1,5/2 (3 mp)am decupat un spatiu mic in peretele comun si in spatiul zis bucatarie am pus o cabina de dus iar in partea deschisa am pus un perete de rigips.
2.Bucataria am instalat-o in primul dormitor din fata usii de intrare in ap. 2,15/3,85 (8,27 mp)
3.Camera de zi si ea destul de mica mai era si nefunctionala avand 3 usi de acces,una dintre ele am inchis-o cu un perete rigips.
Acestea sunt marile modificari.Sunt pensionar si singur asa ca pentru mine spatiul era suficient.O situatie neprevazuta ma obliga sa vand acest ap.Am demarat procedurile cu niste tineri prin Programul Prima casa.Toate bune si frumoase pana la raportul evaluatorului bancii care suna asa.
Cu ocazia realizarii inspectiei proprietatii s-a constata ca bucataria este amenajata in alt spatiu decat cel destinat, reprectiv in dormitorul notat pe releveu cu nr. 2.
Zona destinata bucatariei prin proiect este utilizata in prezent ca baie, fiind desfintat partial zidul dintre cele doua incaperi dar si faptul ca intre hol si zona de bucatarie a fost realizat un nou zid din rigips. De asemenea una dintre usile de la sufragerie a fost zidita.
Pentru aceste modificari trebuie prezentate : Autorizatie de Construire si Proces Verbal sau numai Expertiza tehnica, impreuna cu releveu
realizat de topometrist, care sa cuprinda realitatea proprietatii (cu sau fara viza OCPI, dupa caz).
NU STIU CUI SA MA ADRESEZ CUM SA PROCEDEZ SA TREC PESTE ACEST IMPAS.
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.