avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate admoisescu

Activitate admoisescu

Răspuns la discuția divort din culpa
imi puteti da cateva detalii referitoare la cererea reconventionala ? Mai precis :
- ce reprezinta si in ce conditii se poate efectua ;
- ce solicitari se pot face vizavi de cazul prezentat ;
-ce avantaje ar putea aduce ;
Partea cu avocatul am inteles-o . Dar nu intotdeauna un avocat poate pleda in asa fel incat clientul sau sa fie multumit !

Ar mai fi ceva... Pot sa deschid o actiune de partaj in cadrul procesului (cum?) sau este o alta actiune procesuala ?
Răspuns la discuția divort din culpa
faptul ca am lucrat se poate dovedi cu adeverinte de la ITM. Ma intereseaza cum atac decizia de obligatie de plata a cheltuielilor de judecata , daca se va decide in favoarea reclamantei . Stiu ca , daca se stabileste culpa exclusiva a mea , atunci voi fi obligat de instanta sa achit contravaloarea cheltuielilor de judecata ?!

Partaj nu a solicitat in cerere deoarece toate lucrurile au ramas la domiciliul acesteea .

Multumesc !
Buna seara ,

sunt citat intr-un proces de divort in calitate de parat .
In cadrul copiei exemplarului cererii formulate de reclamanta este specificat faptul ca sunt chemat in judecata pentru DIVORT DIN CULPA urmand ca instanta sa hotarasca in baza art.373 lit. b , cu referire la art 370 alin(1) cod civil , desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului ;
- reluarea numelui purtat de catre reclamanta anterior casatoriei , conf. art 383 alin(2) .
Deasemeni , solicita in cerere , ca instanta sa ma oblige la plata cheltuielilor de judecata .

La enuntarea motivelor actiunii reclamanta a specificat ca in peroada cat am fost impreuna eu nu am muncit , nu am adus venituri in casa , ca doar ea aducea venituri si ca am parasit domiciliul luindu-mi toate lucrurile , refuzand astfel sa mai convietuesc cu reclamanta .

Ma rog,...Tot ce a enuntat in motivele actiunii sunt lucruri neadevarate , eu lucrand pe toata perioada in care am fost impreuna , am adus venituri in casa si am contribuit la achizitionarea de diverse bunuri in casa, reconstructie partiala si reamenajere spatiu ,etc . Parasirea domiciliului s-a facut constrans de imprejurari - amenintari ale rudelor reclamantei si cererea expresiva a acesteea de a parasi domiciliul , certuri si scandaluri sistematice ,nereusind sa imi iau lucrurile si efectele personale decat actele si hainele de pe mine .
In cerere nu este mentionata intreaga perioada de convietuire 5 ani din care 4 ani fara acte si 1 an si 4 luni cu acte de casatorie .

Vreau sa stiu ce posibilitati de atac am , avand in vedere ca a ramas si un credit nerambursat . Creditul a fost facut pe numele meu in perioada in care am fost impreuna . Si cum se hotaraste cine plateste cheltuielile de judecata.

Multumesc anticipat .