sunt citat intr-un proces de divort in calitate de parat .
In cadrul copiei exemplarului cererii formulate de reclamanta este specificat faptul ca sunt chemat in judecata pentru DIVORT DIN CULPA urmand ca instanta sa hotarasca in baza art.373 lit. b , cu referire la art 370 alin(1) cod civil , desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului ;
- reluarea numelui purtat de catre reclamanta anterior casatoriei , conf. art 383 alin(2) .
Deasemeni , solicita in cerere , ca instanta sa ma oblige la plata cheltuielilor de judecata .
La enuntarea motivelor actiunii reclamanta a specificat ca in peroada cat am fost impreuna eu nu am muncit , nu am adus venituri in casa , ca doar ea aducea venituri si ca am parasit domiciliul luindu-mi toate lucrurile , refuzand astfel sa mai convietuesc cu reclamanta .
Ma rog,...Tot ce a enuntat in motivele actiunii sunt lucruri neadevarate , eu lucrand pe toata perioada in care am fost impreuna , am adus venituri in casa si am contribuit la achizitionarea de diverse bunuri in casa, reconstructie partiala si reamenajere spatiu ,etc . Parasirea domiciliului s-a facut constrans de imprejurari - amenintari ale rudelor reclamantei si cererea expresiva a acesteea de a parasi domiciliul , certuri si scandaluri sistematice ,nereusind sa imi iau lucrurile si efectele personale decat actele si hainele de pe mine .
In cerere nu este mentionata intreaga perioada de convietuire 5 ani din care 4 ani fara acte si 1 an si 4 luni cu acte de casatorie .
Vreau sa stiu ce posibilitati de atac am , avand in vedere ca a ramas si un credit nerambursat . Creditul a fost facut pe numele meu in perioada in care am fost impreuna . Si cum se hotaraste cine plateste cheltuielile de judecata.
Daca nu va puteti apara singur ar fi bine sa va luati un avocat iar in ceea ce priveste capetele de cerere neadevarate puteti face dovada cu martori ( de regula 2 puteti propune instantei, urmand ca aceasta sa va aprobe ).In ceea ce priveste creditul , daca reclamanta(sotia dumneavoastra) nu a cerut si partajul in actiunea de divort puteti deschide o alta actiune de partaj.
faptul ca am lucrat se poate dovedi cu adeverinte de la ITM. Ma intereseaza cum atac decizia de obligatie de plata a cheltuielilor de judecata , daca se va decide in favoarea reclamantei . Stiu ca , daca se stabileste culpa exclusiva a mea , atunci voi fi obligat de instanta sa achit contravaloarea cheltuielilor de judecata ?!
Partaj nu a solicitat in cerere deoarece toate lucrurile au ramas la domiciliul acesteea .
Daca actiunea reclamantei va fi admisa si casatoria va fi desfacuta din culpa exclusiva a paratului ( a dvs.) , veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata ( taxa de timbru, timbru jud. si onorariu avocat daca reclamanta este asistata de avocat).
Daca insa instanta va constata din probe ( acum depinde si ce pozitie procesuala veti avea), ca ambele parti sunt vinovate de destramarea relatiilor de familie, atunci puteti fi obligat la plata a 1/ 2 din cheltuielile de judecata suportate de reclamanta.
Explicatia de mai sus este una de principiu, pentru ca depinde si ce pozitie procesuala veti avea, daca veti formula la randul dvs. o cerere reconventionala sau nu, depinde ce veti solicita pe calea ei, depinde ce se va admite, daca veti avea la randul dvs. avocat sau nu etc.
imi puteti da cateva detalii referitoare la cererea reconventionala ? Mai precis :
- ce reprezinta si in ce conditii se poate efectua ;
- ce solicitari se pot face vizavi de cazul prezentat ;
-ce avantaje ar putea aduce ;
Partea cu avocatul am inteles-o . Dar nu intotdeauna un avocat poate pleda in asa fel incat clientul sau sa fie multumit !
Ar mai fi ceva... Pot sa deschid o actiune de partaj in cadrul procesului (cum?) sau este o alta actiune procesuala ?
Divort
Iordache Aurelian
Este posibil ca sotia, reclamant,sa obtina divortul neavand motive temeinice,eu ,parat,nedorind divortul,sotia parasind domiciliul comun,luand cu ea minorul in ... (vezi toată discuția)