avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Este posibil ca sotia, reclamant,sa obtina divortul neavand motive temeinice,eu ,parat,nedorind divortul,sotia parasind domiciliul comun,luand cu ea minorul in varsta de 4ani pt a locui cu acesta intr-o garsoniera inchiriata,dupa ce a folosit toti banii comuni in amenajarea locuintei parintilor ei,cu toate ca a cerut divortul din vina exclusiva a paratului precum si cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:40, 18 Ianuarie 2010
chiar daca unul dintre soti se opune, instanta de judecata poate pronunta desfacerea casatoriei, la cererea reclamantului .
conteaza probatoriul administrat in cauza .
in cazul in care sotia va dovedi ca dvs. sunteti vinovat exclusiv de racirea relatiei conjugale , fapt ce a condus la divort, veti fi obligat sa restituiti reclamantei cheltuielile de judecata .
dar, aveti posibilitatea sa depuneti actiune reconventionala, prin care solicitati dvs. desfacerea casatoriei din vina reclamantei-parate, incredintarea minorului si obligarea acesteia la restituirea cheltuielilor de judecata ce le

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort marjordy marjordy Buna ziua. Nu cunosc modificarile noului cod al familiei, de aceea va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: este vorba despre un divort introdus de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala v1orel v1orel Am calitatea de recurent-parat intr-un proces de divort. Intrebarea mea este daca se mai poate depune cerere reconventionala in aceasta faza(recurs). ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)