avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere reconventionala

Am calitatea de recurent-parat intr-un proces de divort. Intrebarea mea este daca se mai poate depune cerere reconventionala in aceasta faza(recurs).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: v1orel , utilizator 19:58, 3 Mai 2011
daca si sotia a promovat recurs atunci puteti face intampinare fiindca ati avea calitatea si de recurent si de intimat. daca numai dvs ati facut recurs atunci aveti dreptul doar la cererea de recurs motivata in fapt si in drept.
Recurs am facut numai eu. Problema este ca in cererea de recurs motivata de altfel in fapt si in drept, am cerut Curtii de Apel desfacerea casatoriei din vina exclusiva a reclamantei. Se pare ca pt acest lucru ar fi trebuit sa depun la dosar o cerere reconventiala prin care sa solicit acest lucru. In faza de recurs se mai poate depune aceasta cerere?
Mentionez ca la dosar exista o declaratie de martor din partea mamei reclamantei care este in contradictoriu cu cele declarate de reclamanta in actiunea principala: reclamanta declara si subsemneaza la faptul ca ea insusi a parasit domiciliul conjugal refuzand orice forma de dialog. Martorul(mama reclamantei) declara ca eu am parasit domiciliul conjugal. Pe baza acestei probe s-a desfacut casatoria din vina ambelor parti. Instanta de apel nu a luat in considerare acest fapt si mi-a resprins apelul prin care solicitam desfacerea casatoriei din vina exclusiva a reclamantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian Este posibil ca sotia, reclamant,sa obtina divortul neavand motive temeinice,eu ,parat,nedorind divortul,sotia parasind domiciliul comun,luand cu ea minorul in ... (vezi toată discuția)
cand (momentul) castigatorul partajului devine - unic proprietar? la pronuntarea - recursului//irevocabil sau la momentul - platii sultei = 3 ani de la recurs ? ContSters124097 ContSters124097 VINZARE IMOBIL -IN PARTAJ ((de la reclamanta ,,-la fiica partilor/nevinovata)),,FARA PLATA SULTEI-PROMISE IN INSTANTA = O MIZERIE,MURDARIE - COLOSALA ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort ankablede ankablede buna ziua , Cumnata mea a divortat de sotul ei , si acum e ingrijorata ca a ameninta-o ca vine si - i ia copii . Am incercat sa pun si copia dupa actul de ... (vezi toată discuția)