avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara partaj la Judecatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara partaj la Judecatorie

buna ziua,am fost insurat iar dupa 7 luni de casnicie,fosta sotie s-a intors la vechile obiceiuri nu tocmai ortodoxe si am cazut de comun acord sa divortam,am lasat ei tot ceea ce am strans impreuna(catelul,masina si cateva produse electronice si electrocasnice) doar pentru a nu ma taragana prin tribunale,am parasit apartamentul si a ramas stabilit sa ne intalnim ulterior la un notar pentru divort.
acum cateva zile am primit o scrisoare de judecatorie pentru divort in care se cere divortul din vina mea exclusiva si se cere de la mine si plata cheltuielilor de judecata,trebuie in termen de 25 zile sa fac o intampinare si ma intereseaza in special daca am nevoie de un avocat,daca imi iau un avocat imi pot recupera lucrurile,adica sa fac partaj(masina am dat-o iar ea a inmatriculat-o deja pe numele ei ),pot cere in instanta sa nu platesc cheltuielile de judecata ?

va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
geodoinel, utilizator
Buna seara.
procesul de divort este diferit de cel de partaj . sunt doua procese diferite.
aveti obligatia sa depuneti intampinare in termenul care vi s-a comunicat, respectiv 25 de zile. prin aceasta intampinare va aparati impotriva pretentiilor sotiei . daca doriti puteti depune si cerere reconventionala solicitand desfacerea casatoriei din culpa sotiei .
masina daca era bun comun, nu putea fi inmatriculata pe numele sotiei .
Va recomand sa va angajati un avocat, asa cum a spus si colegul. Aveti dreptul de a va apara nu obligatia! Daca doriti sa beneficiati de acest drept, angajati un avocat si, pe actiunea de divort, depuneti Intampinare si cerere reconventionala solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei si partajul care se va disjunge de actiunea de divort daca va necesita un probatoriu mai complex, depinde de atitudinea procesuala a sotiei. Daca sotia dv. a promis una si a facut alta desi ati demonstrat ca sunteti un domn, demonstrati-i si ca nu va poate calca in picioare luandu-va, pe langa bunurile mobile lasate acesteia, si banii pentru cheltuielile de judecata. Dovediti ca sunteti domn cu cei care merita!
Am omis sa ma pronunt pe recuperarea cheltuielilor de judecata: daca faceti dovada, impreuna cu avocatul, ca sotia este vinovata de destramarea casatoriei, veti putea obtine un divort din culpa acesteia si obligarea acesteia la plata cheltuielilor de judecata pe care le-ati efectuat, inclusiv onorariul avocatului. ;)
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Corina Capotã, Avocat
E greu de spus ce ar fi bine de facut in cazul dvs.
Ce dati pe mere luati pe pere...

Daca sotia a cerut culpa exclusiva si este doar ea vinovata va plati ea avocatul dvs.
Daca e culpa comuna probabil ca ramaneti ca banii dati la avocat fiecare si nu mai recuperati niciunul nimic.

Poate la partaj sa castigati ceva,50% din valoare sau bunul in natura...

Nu stiu ce a avut in cap sotia dvs. dar mare lucru nu pare sa fi avut...daca a deschis proces la judecatorie...

________________________________________

Singura ratiune ar putea fi aceea sa fie vorba de cheltuieli de judecata de vreo 4000 sau 5000 lei pe care sa ii platiti dvs...

Cereti la proces sa aflati ce onorariu s-a platit avocatei de sotie...ca sa stiti daca va angajati avocat...
Daca e vorba de 4000 lei sau mai mult ar trebui sa va angajati avocat ca sa ii dejucati planurile...

Nimeni probabil ca nu va castiga nimic dar nici dvs nu veti pierde 4000 lei sau mai mult...daca va angajati avocat...
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părere despre cererea reconvențională ammazon ammazon Bună seara! Soția mea a demarat acțiunea de divorț în instanță. În comunicare se cere desfacerea căsătoriei și revenirea la numele inițial, și ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)