avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine....

daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra divortului,sotia fiind de acord cu acesta doar daca divortul se va pronunta din culpa excesiva a mea.pt mine nu este important din culpa cui se desfiinteaza aceasta casnicie,eu vreau doar programul de vizita al copilului.mentionez faptul ca nu doresc nici partaj,las totul pt ea si copil.intrebarea mea este ...cum ma afecteaza si cu ce faptul ca acest divort se va pronunta din culpa excesiva a mea?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:42, 27 Octombrie 2010
Sunt 2 aspecte distincte ,divortul si programul de vizitare minor
Daca casatoria se desface din culpa exclusiva a dvs., puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Astfel, desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului caruia nu i se incredinteaza minorul, nu are consecinte asupra dreptului de a avea relatii personale cu minorul, pentru ca acest drept este unul prevazut de lege.
Un sot poate fi vinovat de destramarea casniciei, insa in acelasi timp aceasta nu inseamna ca nu poate fi un tata exemplar pentru copilul sau.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Nu va puteti prezenta in fata judecatorului si sa spuneti ''da, vrem desfacerea casatoriei din vina mea, a sotului''. Solicitand vina dv exclusiva, sotia va trebui sa vina cu martori care sa depuna marturie ca dv sunteti cauza destramarii relatiilor de familie. In lipsa dovezilor vinovatiei dv. cererea va fi respinsa. Iar daca dv sunteti cel care introduce actiunea de divort solictand culpa dv exclusiva, actiunea va fi respinsa din start.

Culpa exclusiva a dv este avantajoasa pentru sotia dv. caci va primi cheltuieli de judecata. Cat priveste intelegerea referitor la programul de vizita, este normal ca sotia sa fie de acord momentan deoarece ii lasati totul si nu vreti partaj, dar pe viitor, dupa ce se va vedea cu hotararea, nimic nu va garanteaza ca o va si respecta. In plus, va trebui sa platiti si pensie de intretinere. Iar daca doamnei i se pune pata ca pensia nu e suficienta, alege varianta sa nu respecte programul de vizita, dupa cum fac marea majoritate a femeilor dupa divort. Sa vedeti atunci ce repede o sa motiveze ca face asta deoarece dv ati fost cel din cauza caruia s-a desfacut casatoria. Ganditi-va ca acel copil va creste cu ideea ca numai dv ati fost vinovat.
Daca tot ca spuneti ati cazut de acord aspura divortului, de ce nu solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna, incheiati o tranzactie privind impartirea bunurilor comune, stabiliti un program de vizita. Puteti apoi ca bunurile ce va revin dv sa le treceti pe numele copilului.
Buna ziua,

Eu sunt intr-o situatie asemanatoare,am stabilit cu sotia sa divortam din culpa comuna urmand ca ea sa se ocupe in continuare de cresterea copilului,dar in cererea de divort pe care am primit-o cu citatia am gasit 2 paragrafe in care ea spune ca ea s-a ocupat in exclusivitate de cresterea si educatia copilului nostru in varsta de ~2 ani si cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a mea. Asa se procedeaza? pentru ca atunci cand am intrebat-o mia spus ca asa se face si infata instantei o sa spunem ca dorim divortul fara motivatie. Ce ar trebui sa fac sa nu ma trezesc ca ma scoate pe mine vinovat , pentru ca si eu imi iubesc copilul si am facut totul cat am fost impreuna sa-l crestem cat mai bine.
Sa formulati la primul termen de judecata acea intampinare de care am vorbit mai sus, pe calea careia sa aratati ca si dvs. v-ati ocupat de cresterea si educarea minorului si sa aratati in ce mod, iar in privinta desfacerii casatoriei sa aratati ca exista o culpa comuna in destramarea relatiile de familie, sens in care sa solicitati pe cale reconventionala desfacerea casatoriei din culpa comuna si pronuntarea unei hotarari nemotivate.
De asemenea este necesar sa administrati probe in dovedirea celor afirmate.
Este necesar in reconventionala formularea si a unui capat de cerere privind vizitarea minorului asa cum am precizat mai sus.
Daca nu doriti sa se stabileasca acest program in cadrul procesului de divort, il puteti formula si ulterior pe calea unei actiuni separate.
Reclamanta are posibilitatea la primul termen de judecata sa-si precizeze actiunea si sa solicite desfacerea casatoriei din culpa comuna si pronuntarea unei hotarari nemotivate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)