avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adulter

sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca avem un copil de 4 ani,pe care vreau sa-l vizitez..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:41, 7 Noiembrie 2010
Daca sotia va reusi sa probeze lucrul de care va acuza, divortul se poate pronunta pe baza acestui fapt , din culpa dvs. , fiind de altfel unul dintre motivele pentru care poate avea loc desfacerea casatoriei prin divort.Dreptul de a va vizita copilul il veti obtine fiindca aveti acest drept , in afara de aceasta poate fi in interesul copilului sa mentina legaturi si cu tatal.
Privind custodia copilului, in baza probelor administrate, va decide instanta la ce parinte va ramane , nu cred ca va fi o problema ulterior privind vizitele dvs., mai depinde si de bunavointa sotiei in cazul in care copilul ar ramane la ea. Daca doriti dvs. custodia acestui copil , luati-va un avocat bun in instanta, faptul ca ati comis un adulter nu inseamna neaparat ca pierdeti procesul de divort daca aveti un avocat bun in instanta. Alte consecinte ar fi pensia alimentara care se va stabili de instanta in baza veniturilor acumulate si partajul daca aveti bunuri comune. Bunurile de dinainte de casatorie nu se includ la partaj.Sper ca v-am fost de ajutor.
orice parere sau sfat imi este de ajutor in momentul de fata,fapt pt care multumesc tututror celor care-mi raspund.nu ma deranjeaza ca aceasta casnicie se desface din cauza mea,doresc doar sa stiu ce atrage dupa sine acest fapt.conteaza din vina cui se desface casnicia?si daca da,pt ce conteaza,unde ma afecteaza?
instanta va desface casatoria din culpa exclusiva a dvs.
Relatiile extraconjugale sunt intr-adevar un motiv de divort, insa ele trebuiesc probate.
Desfacerea casatoriei din culpa dvs. exclusiva nu are influenta aspra drepturilor dvs. cu privire la minorul rezultat din casatoria cu mama acestuia, pentru ca o casnicie se poate desface din diverse motive, insa asta nu inseamna ca tatal respectiv nu poate fi unul exceptional pentru copilul sau.
Prin urmare, aveti dreptul in continuare sa vegheati la cresterea si educarea minorului si totodata sa solicitati instantei daca nu exista un consens cu mama minorului privind modul de vizitare al acestuia, stabilirea unui program de vizitare , program care sa fie atat in avantajul minorului cat si al dvs.
De asemenea , daca se desface casatoria din culpa dvs. exclusiva puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata ce au fost achitate de catre reclamanta cu ocazia procesului de divort.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Culpa exclusiva sau culpa comuna? DianaBea DianaBea Nici nu stiu unde sa ma mai adresez,ca as avea o mie de intrebari pe tema divortului...am intentat divortul in aug 2010,cerand desfacerea casniciei din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort fără acord Vbnm Vbnm Pot divorta de sotul meu, chiar daca el nu e de acord, pe motivul ca a savarsit adulter? (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)