avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate ernestclim

Activitate ernestclim

Conform cod fiscal modificat prin OUG 125/2011 art 296/4, lit t) salariile compensatorii intra in baza de calcul ptr indemnizatia de somaj. Dar baza de calcul este limitata ptr contributiile sociale individuale ptr o luna la de 5 ori salariul mediu brut pe economie.
Eu am fost doar angajat cu norma intreaga. Nu am lucrat part/time. As fi dorit sa ma edific daca conform art 296/4, pct 2) contributiile sociale individuale se aplica la o baza lunara plafonata la 5 salarii medii brute pe economie. Din pacate nu primesc acest raspuns de la nimeni. Astept inca....
Aveti dreptate. Este vorba de 296/3, lit a) si 296/4 pct 2). Multumesc.
Am o vechime in munca de 28 ani. Veniturile brute pe ultimele 12 luni au fost urm:5500 lei/luna din aprilie 2011 si pana in februarie 2012. In luna martie 2012 venitul brut a fost de 55500 lei. Ultimul contract de munca l-am avut pe o durata de terminata(un an), Cat va fi indemnizatia de somaj?
Doresc sa-mi clarific pct 2) de la art 294/4 care spune;Daca baza lunara de calcul ptr care persoanele prevazute la art 293/3, lit a) platesc contributii sociale individuale este mai mare de 5 ori castigul salarial mediu brut, contributia individuala de asigurari sociale se calculeaza in limita acestui plafon.
As dori sa inteleg continutul articolului 296/3, litera a) care suna in felul urm: persoanele fizice rezidente, care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor, precum si alte venituri din activitati dependente...