avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariile compensatorii se iau in calcul la stabilirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariile compensatorii se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de somaj?

Am lucrat 25 de ani in [Editat] si am fost concediat nu din vina mea.S-au facut concedieri colective si am luat salarii compensatorii.Intrebarea mea este daca se iau in calcul aceste salarii compensatorii daca am intrat in somaj si la cateva zile am intrat in concediu medical fiind operat.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La stabilirea cuantumului ajut. de somaj nu se iau in calcul salariile compensatorii primite cu ocazia disponibilizarii.
Conform cod fiscal modificat prin OUG 125/2011 art 296/4, lit t) salariile compensatorii intra in baza de calcul ptr indemnizatia de somaj. Dar baza de calcul este limitata ptr contributiile sociale individuale ptr o luna la de 5 ori salariul mediu brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a sumei indemnizatiei de concediu medical luat in timpul somajului, includerea salariilor compensatorii doinaa1 doinaa1 Buna ziua, am urmatoarea situatie. In luna ianuarie 2015 unitatea la care am lucrat si a oprit activitatea, s a facut concedierea colectiva a personalului, cu ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca vs contract de ramura comert Pmarin2014 Pmarin2014 Buna ziua, O mare companie germana se retrage in aceste zile din Romania si nu ajungem la nici o intelegere privitor la salariile compensatorii. Conform CCM ... (vezi toată discuția)