avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre salariul compensator(disponibilizare)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre salariul compensator(disponibilizare)


1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el si contributiile la stat?in momentul eliberarii adeverintei ptr somaj in ultima luna in care se trece baza de calcul se ia salariul normal + cel compensator sau doar primul???pot fi si 2 salarii compensatori in cazul unei disponibilizari?Va multumesc ptr eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 07:53, 11 Decembrie 2009
Plata compensatorie este de cel putin un salariu brut ( nu se opresc taxe ) in cazul in care nu aveti alt contract colectiv de munca,pe ramura sau unitate, care sa prevada mai mult.
Contruutiile aferente salariului compensator nu se opresc decat in situatia in care se face concediere colectiva.
Ptr concediere individuala aceste contriibutii se oprresc.

Nivelul de 1 salariu ca plata compensatorie reprezinta un nivel minim. Daca in CCM la nivel de ramura sau unitate se specifica un numar mai mare de salarii atunci se aplica acelea ptr ca sunt prevederi mai favorabile salariatului.
Eu am fost concediata individual si nu mi s-a oprit taxe din plata compensatorie.
Daca plata compensatorie se face la salariul brut, atunci trebuiesc oprite contributii.

Poate ca la dvs prevederea era de salariu net
Baza de calcul a fost salariul brut negociat si in prevedere ca si in fapt la plata.

Si nu va inteleg...
- daca plata compensatorie este impozitabila ce conteaza care este baza de calcul?
- daca se impoziteaza si se retin si contributiile, de ce nu se retine si contributia catre somaj? (asa cum am citit aici in forum...)

Eu personal, vad aceasta plata compensatorie ca pe o despagubire ca ti s-a luat dreptul de munca in acel moment, in niciun caz ca o plata salariala sau o prima ca sa se opreasca si respectiv plateasca de catre firma toate darile veniturilor salariale...
Oare indepartarea retinerii contributiei pentru somaj nu este datorata faptului ca aceasta ar fi trebuit cuprinsa in adeverinta catre somaj si ca venit luat in calcul la stabilirea indemnizatiei?
Retinerea numai unor anumite contributii si impozitul din aceasta plata nu este cumva o "gaselnita" a unor angajatori de a diminua cuantumul platii compensatorii?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Compensatie de 100%din salariu lunar cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, ,, Compensatie 100% din salariu lunar'' inseamna un salariu de baza sau un salariu net? multumesc mult pentru raspuns:( (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)