buna ziua
am urmatoarea speta : am o societate care vinde carne porc si pui(nu are magazin de desfacere, vanzarea fiind en gross).
achizitioneaza de la o alta societate carcasa de porc pe care o transeaza si scoate din respectiva carcasa oase, ceafa cu os, ceafa fara os, pulpa etc.., ajungand in raportul de transare pe care mi-l face la aceeasi valoare de achizitie a carcasei . intrebarea este: aceasta operatiune de transare eu trebuie sa o privesc ca si o productie , tinand cont de faptul ca din carcasa se obtin mai multe produse sau factura de achizitie a carcasei sa o consider marfa?
1.Firma poate sa nu fie suspendata,dar la trimestru sa aveti grija sa depuneti declaratiile
2.De la 1 iulie 2012 bonurile de benzina si cheltuielile de intretinere masina sunt deductibile 50% pt o singura masina pe firma
din luna in care v-ati intors la serviciu,respectiv februarie 2012, beneficiati de CO pana la sf anului
din febr pana in iulie aveti dreptul la 10 zile CO
Angajatorului îi este interzis să înceteze raporturile de muncă cu:
• salariatele gravide, din motive care au legătură directă cu starea lor
• cu salariatele care se află în concediu de risc maternal
• cu salariatele care se află în concediu de maternitate
• cu cele care se află în concediu pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani, respectiv trei în cazul copiilor cu handicap
• cu salariatele care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la şapte ani, sau de până la 18 ani în cazul copiilor cu handicap.
Interdicţia se extinde o singură dată cu până la şase luni după revenirea salariatei în unitate.
În cazul în care salariatele consideră că raporturile de muncă au încetat din motive legate de starea lor, ele au dreptul de a contesta în termen de 30 de zile decizia angajatorului. Acţiunea în justiţie este scutită de taxa judiciară de timbru şi de timbru judiciar.
Angajatorul care a încetat raportul de muncă sau de serviciu cu o salariată gravidă, lăuză sau devenită proaspătă mămică, trebuie ca în şapte zile să transmită o copie a comunicării deciziei către salariată, către sindicat sau către reprezentanţii salariaţilor din unitate. Copia trebuie însoţită de documente care să justifice hotărârea luată.
Legea nr. 25/2004