Am o nelămurire, sper să m-ajute cineva cu un răspuns corect. E complicat un pic situația mea.
Sunt educatoare, momentan în concediu de îngrijirea copilului. Problema mea e următoarea: În 2005 am obținut gradul didactic II., în octombrie 2010 m-am înscris pentru gradul didactic I, deși știam că sunt însărcinată. La depunerea dosarului am amintit acest lucru și mi s-a spus că nu am nevoie de amânare, doarece am 4 ani neîntrerupți, și când mă întorc pot să-mi susțin lucrarea. Pe 14 ianuarie 2011 am născut, iar în 31 ianuarie 2011 am particpat la colocvium. Mi-am ales tema, am făcut cunoștiință cu conducătorul științific cu care colaborez. Până în 31 august 2012 trebuie să-mi depun lucrarea, iar întorcându-mă în ianuarie 2013 din nou la serviciu, am timp să-mi susțin a doua inspecție, apoi lucrarea finală.
Doar acum mi s-a atras atenția că așa nu se poate, fiind în concediu de îngrijirea copilului, acești ani se consideră întrerupere, deși în Metodologie scrie că 4 ani neîntrerupți de la obținerea gradului didactic II. Eu asta am luat în considerare. Tot acum mi s-a spus că de la depunerea dosarului de înscriere pentru gradul I, se socotesc 3 ani neîntrerupți. Astfel eu nu pot să-mi depun lucrarea doar în 2015, și să-l susțin în anul școlar 2015-2016.
E adevărat acest lucru? Poate cineva să mă lămurească? Ce pot sa fac?
Cu lucrarea terminată stau și nu pot face nimic.
Mulțumesc.