eu am prins somaj doar lunile iulie,august si sept iar pt prenatal vor o adeverinta pt lunile aprilie mai iunie si iulie din care sa reiasa nr de zile lucrate+C.M+CO, venitul brut realizat, si fondul total de salarii pt care sa virat 0.85%conform art 4 alin 2 din O.U.G 158/2005.
Deci as pute sa fac ceva?! Va multumesc frumos anticipat.
Va rog frumos sunt in somaj si trebuie sa imi bag conceiu prenatal problema este ca fostul patron nu imi mai raspunde la telefon,i-am trimis si mesaj dar...nimic. Iar cei de la somaj mi-au dat o adeverinta care trebuie completata,semnata si stampilata de fostul patron iar eu nu mai am cum sa dau de el. Daca nu duc aceasta adeverinta pana la sfarsitul lunii nu imi platesc concediul prenatal si pierd si indemnizatia de crestere a copilului! Ce am de facut?!
Va rog din suflet sa ma ajutati
am o alta problema angajatorul ne-a inchis contractele cu data de 7.06.2012 si tot atunci sa terminat preavizul problema este ca nu mai raspunde la tel si nu ne da actele pentru depundea de somaj. Ce am de facut in aceasta situatie?!
Mai exista inca o problema angajatorul mi-a dat preavizul de 20 de zile lucratoare si acum vrea sa semnez concedierea ca sa imi faca actele pt depunerea dosarului de somaj.
Este bine sa semnez in cazul meu concedierea?!
Sau trebuie altceva ????
Va multumesc si astept raspuns.
Aveti idee cu cat imi va fii platit concediul medical de risc de sarcina de catre anofm?!
imi va lua in calcul tot 75% din salariul brut pe care l-am avut?!
Da am lucrat din 1.04.2009 pana in august 2011 la acelasi angajator pana a intrat in faliment.
Iar noi angajatii am fost in concediu fara plata pana in noembrie 2011.
Eu muncesc la firma unde sunt acum asa cum am zis din 19.10.2011
anul trecut pana in 19 oct 2011 am avut o perioada de 3 luni in care am stat acasa deoarece sa inchis firma la care lucram!
Deci pot beneficia de somaj daca lucrez legal di 1.04.2009 si incontinuu lipsind doar perioada de 3 luni de anul trecut?!
Buna ziua,
sunt insarcinata in 3 luni iar firma la care lucrez din data de 19 oct 2011 desfiinteaza punctul de lucru. Deci concediaza toti angajatii! Va rog spuneti-mi eu ce am de facut in situatia mea?!