avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate cosminadamiana

Activitate cosminadamiana

Va multumesc in avans pentru raspuns si pentru munca pe care o depuneti.
Sunt incadrata cu contract pe durata nedeterminata ca secretar sef facultate, deci cadru didactic auxiliar, la o universitate de stat. Nu resusesc sa fac rost sau sa aflu termenii contractului colectiv de munca incheiat intre universitate si sindicat (din cate stiu, desi s-ar putea sa gresesc, aceste contracte sunt personalizate dupa contractul colectiv pe ramura de invatamant) si avand functie de conducere, nu pot fi membru sindical.
Doresc sa-mi iau un concediu fara plata pe motive personale. Sunt atat sub incidenta Codului muncii, cat si a Legii educatiei nationale 1/2011. Nu stiu care este durata maxima pentru care pot beneficia de CFP si daca mi se poate refuza acordarea concediului, avand in vedere ca am functie de conducere. Fac mentiunea ca in luna octombrie 2011, o colega a solicitat concediu fara plata pentru 1 an de zile si a primit aprobare, dar ea nu avea functie de conducere.
In al doilea rand, in cazul in care imi dau demisia din functie, adica renunt la functia de conducere pentru a putea beneficia de acest concediu, acest lucru imi poate afecta cumva postul pana la intoarcerea din concediul fara plata. Postul este de secretar sef facultate, deci postul si functia vin impreuna, la pachet. Are universitatea obligativitatea de a-mi pastra postul si a clarifica situatia la intoarcerea mea din concediu? Nu stiu exact ce presupune aceasta demisie din functie. Eliberarea postului de sef si alocarea catre mine a unui post "simplu" in cadrul decanatului, sau transformari de posturi, transformarea postului meu intr-un post simplu si, eventual, transformarea postului unei colege intr-unul de secretar sef. Mentionez ca doresc sa stiu ce "inginerie" presupune demisia mea din functie, pentru ca nu doresc sa creez probleme prin plecarea mea in CFP, dar nici nu pot renunta la acest concediu si asvrea sa-mi formulez cererea astfel incat sa am cele mai mari sanse sa mi se acorde CFP si e o durata cat mai mare de timp.
Inca o data va multumesc.
Va multumesc.