avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate MARIA-IOANA

Activitate MARIA-IOANA

Răspuns la discuția Caz penal
dumneavoastra sunteti avocat sau imi puteti recomanda pe cineva cu care as putea discuta in privinta cazului?
Răspuns la discuția Caz penal
considrati ca in baza art. 449 c.p.p. am putea face cerere de deducere a perioadei executate de 2 ani si 2 luni dupa contopirea pedepselor, ramanand astfel la o perioada mai mica de executat?
Discuție Caz penal
In anul 2010 a fost prmit un mandat de executare de 3 ani si 6 luni, din care s-au executat 2 ani si 2 luni, in anul 2011 fiind eliberat cu o perioada de incercare de 1 an si 4 luni. In aceasta perioada de 1 an si 4 luni a savarsit o alta infractiune incadrata la “OMOR CALIFICAT - TENTATIVA” pentru care a primit mandat de 4 ani; a fost facut un apel la Curtea de Apel Bucuresti care a fost respins ca fiind nefondat. In momentul de fata se afla in arest si am decis sa nu mai facem recurs, intrucat sansele de succes sunt aproape nule. In plus, se afla in recidiva postexecutorie.
Intrebarea este urmatoarea:
Este posibil sa apelam la pluritatea de infractiuni, aplicand apoi concursul de infarctiuni?
Citind mai multe cazuri similare, ma gandesc ca perioada de incercare de 1 an si 4 luni sa fie transformata in mandat separat de executare, care se va contopi cu pedeapsa de 4 ani aplicata, ramanand la pedeapsa de 4 ani. Ulterior se poate face deducerea pedepsei executate de 2 ani si 2 luni, ramanand astfel la o pedeapsa mai mica?
Sau exista o solutie de micsorare a pedepsei?
Multumesc!