avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz penal

In anul 2010 a fost prmit un mandat de executare de 3 ani si 6 luni, din care s-au executat 2 ani si 2 luni, in anul 2011 fiind eliberat cu o perioada de incercare de 1 an si 4 luni. In aceasta perioada de 1 an si 4 luni a savarsit o alta infractiune incadrata la “OMOR CALIFICAT - TENTATIVA” pentru care a primit mandat de 4 ani; a fost facut un apel la Curtea de Apel Bucuresti care a fost respins ca fiind nefondat. In momentul de fata se afla in arest si am decis sa nu mai facem recurs, intrucat sansele de succes sunt aproape nule. In plus, se afla in recidiva postexecutorie.
Intrebarea este urmatoarea:
Este posibil sa apelam la pluritatea de infractiuni, aplicand apoi concursul de infarctiuni?
Citind mai multe cazuri similare, ma gandesc ca perioada de incercare de 1 an si 4 luni sa fie transformata in mandat separat de executare, care se va contopi cu pedeapsa de 4 ani aplicata, ramanand la pedeapsa de 4 ani. Ulterior se poate face deducerea pedepsei executate de 2 ani si 2 luni, ramanand astfel la o pedeapsa mai mica?
Sau exista o solutie de micsorare a pedepsei?
Multumesc!
Condamnatul se află în stare de recidivă postcondamnatorie, întrucât el nu-şi executase prima pedeapsă în integralitatea ei, fiind liberat condiţionat.
Regulile după care se stabileşte pedeapsa în caz de recidivă , conform art.39 alin. 1 Cod penal, sunt cele prevăzute de art. 34 şi 35 Cod penal, deci cele de la concursul de infracţiuni, cu diferenta că sporul care se poate aplica poate fi sporit până la 7 ani.
Pedeapsa dispusă pentru infracţiunea comisă ulterior , se va contopi cu restul de pedeapsă din infracţiunea comisă anterior , la care se poate adăuga un spor, ce poate fi crescut până la 7 ani.
considrati ca in baza art. 449 c.p.p. am putea face cerere de deducere a perioadei executate de 2 ani si 2 luni dupa contopirea pedepselor, ramanand astfel la o perioada mai mica de executat?
După cum observaţi, art. 449 are aplicabilitate şi în cazurile de recidivă.
Perioadele executate se deduc oricum, pentru că nu se mai poate executa încă o dată ceea ce s-a executat.
dumneavoastra sunteti avocat sau imi puteti recomanda pe cineva cu care as putea discuta in privinta cazului?
Aveţi aici un link, care vă va ghida înspre catalogul consultanţilor . Puteţi contacta avocat din judeţul dvs.

www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! În 2018 am comis 3 infracțiuni de furt. pentru ... Mincu66 Mincu66 Bună seara! În 2018 am comis 3 infracțiuni de furt. Pentru 2 din ele care s_au contopit am primit 2 ani pe care i_am executat la termen. Cealaltă ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: pentru o faptă de furt ... Uther Uther Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: Pentru o faptă de furt comisă în data de25 .03 .2018 am fost condamnat 1 an si 6 luni definitivă. ... (vezi toată discuția)