Buna ziua!In urma cu 6 luni tatal meu a decedat,iar bunica si sora lui ne-au obligat pe mine si mama sa evacuam imobilul insa au refuzat sa ne inapoieze unele bunuri aflate pe numele tatalui,obtinute in timpul casatoriei.Am deschis un proces impotriva bunici insa am avut 2 termene si nu s`a prezentat nici ea nici vreun avocat din partea acesteia.Am inchis dosaru si am trimis apoi o notificare prin executor pt restituirea bunurilor insa au refuzat iar si acum avocatul nostru vrea sa le deschida iar alt dosar.Ce se intampla daca refuza sa se prezinte si de data aceasta?Se poate emite o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligate sa ne restituie bunurile daca nu se prezinta?Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dar in cazul in care cei 3 frati ai bunicului si-ar ceda toate drepturile si ar lasa totul bunici,impartirea bunurilor s-ar face intre sora tatalui si mostenitorii tatalui respectiv eu si mama?Am avea dreptul la o parte din locuinta sau cota noastra ar ramane relativ mica,rezumandu-se la o suma de bani?
Ma scuzati pentru deranj dar revin cu 2 intrebari.Nu am intels prea bine,bunurile tatalui le putem lua acum sau trebuie sa asteptam sa se faca o succesiune sau un proces?Si drepturile care ne revin mie si mamei asupra locuintei cum le obtinem?
Buna ziua.Tatal meu a decedat acum o luna iar eu si mama am rams sa locuim in aceeasi casa cu bunica(mama tatalui,bunicul fiind si el decedat).Mai este si o sora a tatalui casatorita,cu doi copii care locuieste in alta localitate.Succesiunea dupa ce a decadat bunicul nu a fost facut si acesta mai are 2 frati si o sora in viata.Acum matusa,bunica si cei 3 frati au vrut sa ne dea pe mine si mama afara cu forta de aici si noi am apelat la politie,iar acestia le-au explicat ca acest lucru nu este posibil deoarece avem domiciuliu aici eu de 19 ani,mama respectiv de 20 si pot face asta doar cu un ordin judecatoresc.Acum eu si mama am incercat sa ramaneam aici si sa ne aparam dreptul dar situatia si conditiile sunt mult prea stersante si am vrea sa plecam de aici de buna voie dar totusi sa luptam in continuare pentru drepturile noastre.Mentionez ca dorim sa ne luam lucrurile si obiectele personale si ceea ce este pe numele nostru(electronice/electrocasnice).As vrea sa stiu daca am putea sa le luam si pe cele care sunt pe numele tatalui acum sau trebuie sa asteptam sa facem succesiunea sau un eventual proces?Si as mai vrea sa stiu daca eu si mama ne-am pierde din drepturi daca am parasi domiciliu acum sau ele raman in continuare aceleasi?Si pentru a putea sa plecam de aici cu ceea ce am mentionat mai sus avem nevoie de martori/politie/avocat/executor judecatoresc sau altceva,deoarece vrem sa facem totul legal.Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul dumneavoastra.