avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea la proces a paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea la proces a paratului

Buna ziua!In urma cu 6 luni tatal meu a decedat,iar bunica si sora lui ne-au obligat pe mine si mama sa evacuam imobilul insa au refuzat sa ne inapoieze unele bunuri aflate pe numele tatalui,obtinute in timpul casatoriei.Am deschis un proces impotriva bunici insa am avut 2 termene si nu s`a prezentat nici ea nici vreun avocat din partea acesteia.Am inchis dosaru si am trimis apoi o notificare prin executor pt restituirea bunurilor insa au refuzat iar si acum avocatul nostru vrea sa le deschida iar alt dosar.Ce se intampla daca refuza sa se prezinte si de data aceasta?Se poate emite o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligate sa ne restituie bunurile daca nu se prezinta?Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
TRoxana, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:33, 14 Octombrie 2012
Nu este obligatoriu si nu poate fi obligat sa se prezinte.
Si cum ne putem obtine bunurile?Exista vreo sansa?
Dacă va fi legal citat şi dvs., reclamanţii faceţi dovada pretenţiilor dvs., se poate judeca în lipsă şi se dă o hotărâre judecătorească prin care pârâtul să fie obligat la restituirea bunurilor care vă aparţin.
Puteti promova o noua actiune daca in actiunea precedenta nu s-a dat nicio solutie, faceti probe in legatura cu existenta, data dobandirii si valoarea bunurilor. Se admite actiunea si cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila mergeti la un executor sa ii executati silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul vrea sa o scoata afara din casa pe nora dupa moartea fiului sau. nicoleta ianosovici nicoleta ianosovici Ma numesc nicoleta ianosovici si as vrea sa stiu daca se poate intampla ceea ce tot ameninta bunicul meu. Dupa decesul tatalui meu, mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare munteanmadalin munteanmadalin Buna ziua, am actionat in judecata administratia fondului pentru mediu si ANAF pentru restituirea taxei de poluare. Am castigat procesul si am obtinut o ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati si nerestituiti la termen bbt bbt Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,am facut un act de mana in care ambele parti si un martor au semnat ,stabilind clar data pana la care banii vor fi ... (vezi toată discuția)