Buna ziua, am actionat in judecata administratia fondului pentru mediu si ANAF pentru restituirea taxei de poluare. Am castigat procesul si am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care Mediul este obligat a-mi returna taxa de poluare si respinge actiunea catre ANAF. Am fost redirectionat de catre avocat de a depune dosarul la ANAF pentru restituirea baniilor in ciuda faptului ca sentinta a fost data pe Mediu. Desigur ANAF a refuzat plata spunand ca nu este de competenta lor.
Intrebarea mea este simpla, daca si Mediul va refuza sa faca plata (am fost asigurat ca asa va fi) pentru ca este de competenta Intitutiei care a incasat suma (ANAF) ce este de facut?
Daca Administratia Fondului pentru Mediu este obligata prin hotararea judecatoreasca sa va restituie banii, nu puteti pretinde A.N.A.F. acest lucru, pe buna dreptate v-a refuzat.
Formulati cerere de restituire catre parata obligata prin hotararea judecatoreasca, iar daca refuza efectuarea platii executati-o silit.