Buna seara,
Ptr inceput, daca am gresit sectiunea, imi cer scuze si rog un moderator sa o mute la sectiunea corecta.
In regula, problema mea este urmatoarea : am castigat in instanta restituirea unei taxe auto ptr un autoturism. Am primit acasa un proces verbal de restituire cu data eronata de inceput de calcul al penalitatilor ( castigate tot prin instanta). [ Ptr restituirea acestei taxe, am formulat catre Directia de Taxe 2 cereri de restituire. Una a fost la 2 zile dupa plata taxei, in 2010, iar cea de-a doua in 2011, inainte de inceperea actiuni in instanta. La primul termen am anexat in copia cererea din 2011, iar la recurs am anexat-o si pe cea din 2010. ] Ei mi-au calculat restituirea de taxa + penalitati din 2011. Am contestat, atasand ca proba copie dupa cererea din 2010 si am cerut recalcularea dupa cererea din 2010. Am invocat art 70, 117 si 124 din OG 92/2003. Au refuzat recalcularea, motivand ca au procedat corect prima data.
Intrebarea mea : ce pot fac acum ? Eu as vrea sa fac o plangere penala impotriva celor ce au semnat procesul verbal si refuzul de recalculare, dar nu stiu daca sa o fac invocand art. 124 CP - Abuz in serviciu sau art. 271 CP -Nerespectarea hotararilor judecatoresti. E corect sa fac plangerea impotriva persoanelor si nu a institutiei in sine ? Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Ofer la schimb consultanta gratuita in domeniul IT&C :) .
Multumesc.
Ptr lamuriri suplimentare, va stau la dispozitie pe forum.
Daca e de ajutor, motivarea Tribunalului :
Solutie: Respinge excepţia de inadmisibilitate. Admite acţiunea formulată de reclamantul ...., domiciliat în ... în contradictoriu cu pârâta Administraţia Finanţelor Publice , cu sediul în ... şi chemata în garanţie Administraţia Fondului pentru Mediu, cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei, nr. 294, corp A, sector 6. Obligă pârâta Administraţia Finanţelor Publice să restituie reclamantului suma de ... lei reprezentând taxă de poluare precum şi dobânda aferentă acestei sume, calculată conform art. 124 din OG nr. 92/2003. Admite cererea de chemare în garanţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă chemata în garanţie Administraţia Fondului pentru Mediu să plătească pârâtei sumele de bani la care aceasta a fost obligată către reclamantă. Obligă pârâta să plătească reclamantului 39 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
si a Curtii de Apel :
Solutie: Respinge recursul, ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 octombrie 2012.
Cu respect,
Paul