avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate luke

Activitate luke

Alta intrebare: Se pare ca pana a urma trebuie sa o primesc. Trebuie sa-i ofer acelasi post sau o pot muta? Probabil ca de cum o primesc va intra in concediu medical si altele. Cum ii calculez veniturile pe ultimele 6 luni? Ce se intampla cu perioada Iulie-Noiembrie?
Nu n-am pontat-o ca daca ne aduceam aminte de ea o intrebam de ce nu vine la munca. Pur si simplu acum 2 ani a intrat in concediu si de atunci a ramas cu actele alea. Certificat de gravida ne-a trimis in srisoarea recomandata. acum putem cere sa justifice perioada lipsa dar ar fi 2 situatii:
- aduce un certificat medical: ce facem?
- nu aduce nimic: ce facem?
Multumesc mult de ajutor.
-Luke-
Singurul lucru trimis e scrisoarea care contine o foaie scrisa de ea in care cere sa se intoarca la munca si explica de ce nu a venit pana acum fara nici un fel de act + certificat de gravida. Acestea au fost trimise in Noiembrie de fapt , am inteles eu gresit. In intervalul Iulie-Noiembrie nu a dat nici un semn de viata si nici noi nu ne-am adus aminte de faptul ca i-a expirat concediu.
Merci
Sunt de acord ca solutia era sa fiu mai atent si sa fi facut asta inainte. Problema este ce fac in in situatia actuala? Pana acum a trimis o scrisoare recomandata in care motiveaza ea ca a fost copilul bolnav (nici o adev medicala sau altceva) + certificat ca este insarcinata.

era bine sa ne fi intrebat in perioada in care a lipsit...
a adus documente justificative pe perioada cat a lipsit ?
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema.
- o angajata intra in concediu de crestere copil in 2004
- in iulie 2006 copilul implineste varsta de 2 ani
- angajata nu se prezinta la munca la terminarea perioadei de concediu
- oct 2006 angajata trimite o recomandata prin care cere revenirea la munca si informeaza ca e din nou insarcinata.

Intrebare:
Sunt obligat sa o primesc inapoi? Ea sustine ca a fost copilul bolnav de pneumonie si acesta e motivul ptr care n-a venit la munca. Nu e suficient faptul ca a lipsit nemotivat 2,5 luni sa o pot da afara? cum o pot da afara, ea avand contractul de munca suspendat, plus ca exista ceva prin codul muncii care spune ca nu poti concedia pe cineva daca anunta ca e insarcinata?

Merci.