avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian70

Activitate ciprian70

Răspuns la discuția ipoteca
am semnat un contract de vanzare -cumparare . ...urmand ca diferenta de pret sa fie achitata pana pe 5 iulie 2012 inclusiv .dovada achitarii diferentei de pret se va face prin declaratia autentica data de catre vanzator , prin care se confirma incasarea integrala a pretului. transmisiunea proprietatii cu toate atributele sale si predarea imobilului ce a fost eliberat de bunurile vanzatorului , ... se face astazi 14 martie 2012 , data autentificarii prezentului contract de vanzare-cumparare .
Răspuns la discuția ipoteca
bine. dar se poate incepe intai cu alte bunuri mobile, venituri din salarii , etc . am de facut o succesiune la bacau pentru ceva . se tot intarzie din cauza fratelui meu care e in italia . poate fi luata in calcul si aceasta succesiune ? eu cred ca ar acoperi suma restanta ?
se trece direct la executarea silita sau urmeaza un proces , dupa cum scrie domnul avocat ?"Părerea mea e că la scadenţă, fostul proprietar vă poate acţiona în judecată pentu a plăti suma restantă."
Răspuns la discuția ipoteca
dar daca platesc macar o parte din bani ? poate cere direct scoaterea la vanzare a locuintei , fara alte masuri ?
nu inteleg . executare silita directa sau actionarea in judecata ? notarul a specificat la incheierea actelor ca nu se mai poate discuta de proprietate , in caz de neplata , ci de o problema de bani... asa imi aduc aminte .
Discuție ipoteca
Am cumparat o garsoniera . La inceput am incheiat o tidula cu martori la agentia imobiliara unde am gasit locuinta . Am inceput executarea renovarii locuintei care a ajuns mai mult decat ma asteptam . Vanzatorul m-a intarziat foarte mult cu actele pentru ca nu avea cadastrul . Am incheiat in cele din urma la notar actele dar am ramas cu o ipoteca , exact suma cu cheltuita in plus cu renovarea . Termenul de plata este in iulie si am o promisiune ferma de la cumnatul meu ca ma ajuta cu banii dar prin octombrie-noiembrie anul acesta . As fi interesat sa aflu ce masuri poate lua vanzatorul la expirarea termenului , ca in actul de vanzare-cumparare se specifica doar termenul , nu si anumite consecinte in caz de neplata . Ma poate actiona in justitie ? Poate cere locuinta inapoi ? La masuri de executare silita ma refer . Va multumesc .