avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

ipoteca

Am cumparat o garsoniera . La inceput am incheiat o tidula cu martori la agentia imobiliara unde am gasit locuinta . Am inceput executarea renovarii locuintei care a ajuns mai mult decat ma asteptam . Vanzatorul m-a intarziat foarte mult cu actele pentru ca nu avea cadastrul . Am incheiat in cele din urma la notar actele dar am ramas cu o ipoteca , exact suma cu cheltuita in plus cu renovarea . Termenul de plata este in iulie si am o promisiune ferma de la cumnatul meu ca ma ajuta cu banii dar prin octombrie-noiembrie anul acesta . As fi interesat sa aflu ce masuri poate lua vanzatorul la expirarea termenului , ca in actul de vanzare-cumparare se specifica doar termenul , nu si anumite consecinte in caz de neplata . Ma poate actiona in justitie ? Poate cere locuinta inapoi ? La masuri de executare silita ma refer . Va multumesc .
Inteleg ca mai aveti un rest de plata de platit. Va poate executa silit.. puteti ramane fara garsoniera, poate fi vanduta la licitatie ca vanzatorul sa-si recupereze banii.
Puteti incheia un alt act acum pt prelungirea termenului de plata, incercati de acum sa tatonati, sa stiti cum stati , daca accepta sau nu
Părerea mea e că la scadenţă, fostul proprietar vă poate acţiona în judecată pentu a plăti suma restantă.
Veţi plăti si cheltuielile de judecată.
Cred că ar fi bine să înştiinţaţi creditorul că sunteţi în imposibilitate de a vă achita datoria la termenul stabilit şi să reeşalonaţi suma de plată.
dar daca platesc macar o parte din bani ? poate cere direct scoaterea la vanzare a locuintei , fara alte masuri ?
nu inteleg . executare silita directa sau actionarea in judecata ? notarul a specificat la incheierea actelor ca nu se mai poate discuta de proprietate , in caz de neplata , ci de o problema de bani... asa imi aduc aminte .
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Ziceti ca v-a pus ipoteca pe garsoniera. Se va duce cu contractul direct la executor
Proprietatea e a dvs, doar banii sunt ai lui.. nu va ia garsoniera inapoi, doar va recupera restanta prin executarea dvs silita.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
bine. dar se poate incepe intai cu alte bunuri mobile, venituri din salarii , etc . am de facut o succesiune la bacau pentru ceva . se tot intarzie din cauza fratelui meu care e in italia . poate fi luata in calcul si aceasta succesiune ? eu cred ca ar acoperi suma restanta ?
se trece direct la executarea silita sau urmeaza un proces , dupa cum scrie domnul avocat ?"Părerea mea e că la scadenţă, fostul proprietar vă poate acţiona în judecată pentu a plăti suma restantă."
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat? ella2012 ella2012 Buna ziua, In cazul in care iti gasesti cumparator pentru un apartament ipotecat, dar acesta iti poate achita suma respectiva( care acopera valoarea ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)