avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

ipoteca

Am cumparat o garsoniera . La inceput am incheiat o tidula cu martori la agentia imobiliara unde am gasit locuinta . Am inceput executarea renovarii locuintei care a ajuns mai mult decat ma asteptam . Vanzatorul m-a intarziat foarte mult cu actele pentru ca nu avea cadastrul . Am incheiat in cele din urma la notar actele dar am ramas cu o ipoteca , exact suma cu cheltuita in plus cu renovarea . Termenul de plata este in iulie si am o promisiune ferma de la cumnatul meu ca ma ajuta cu banii dar prin octombrie-noiembrie anul acesta . As fi interesat sa aflu ce masuri poate lua vanzatorul la expirarea termenului , ca in actul de vanzare-cumparare se specifica doar termenul , nu si anumite consecinte in caz de neplata . Ma poate actiona in justitie ? Poate cere locuinta inapoi ? La masuri de executare silita ma refer . Va multumesc .
:offtopic: folositi butonul " editeaza" cand doriti sa completati un mesaj.

S-ar putea ca domnul avocat sa aiba dreptate, daca dvs nu vreti sa ne ziceti nici ce-ati semnat.. noi ne dam cu presupusul

da, va poate pune poprire pe salariu
Nici nu ati vb cu vanzatorul.. poate omul e de acord sa prelungiti termenul sau sa platiti in rate
am semnat un contract de vanzare -cumparare . ...urmand ca diferenta de pret sa fie achitata pana pe 5 iulie 2012 inclusiv .dovada achitarii diferentei de pret se va face prin declaratia autentica data de catre vanzator , prin care se confirma incasarea integrala a pretului. transmisiunea proprietatii cu toate atributele sale si predarea imobilului ce a fost eliberat de bunurile vanzatorului , ... se face astazi 14 martie 2012 , data autentificarii prezentului contract de vanzare-cumparare .
Eu sunt de parere ca acel contract constituie titlu executoriu si nu e nevoie de judecata, ci doar de incuviintare de executare. Sunt de parere ca la data scadenta, suma de plata e certa, exigibila.
Oricum ar fi, cautati sa va intelegeti cu omul
Sa intelegem ca notarul nu v-a autentificat si un contract de ipoteca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat? ella2012 ella2012 Buna ziua, In cazul in care iti gasesti cumparator pentru un apartament ipotecat, dar acesta iti poate achita suma respectiva( care acopera valoarea ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)