avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista posib. vanzarii in rate a unui apt. ipotecat?

Buna ziua,

In cazul in care iti gasesti cumparator pentru un apartament ipotecat, dar acesta iti poate achita suma respectiva( care acopera valoarea creditului) in 5 rate, intr-o perioada definita de timp, exista posibilitatea intocmirii unui act notarial ( fara acordul bancii) in care sa precizeze termenii prezentei/viitoarei tranzactii respectiv: vanzatorul se obliga ca dupa primirea integrala a sumei sa lichideze creditul si sa intocmeasca act de vanzare- cumparare iar cumparatorul se obliga ca in termenul definit sa achite sumele respective pentru a se finaliza tranzactia.

multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: ella2012 , utilizator 09:28, 1 Februarie 2013
fara acordul bancii nu.
Avand in vedere ca este vorba despre executare silita pornita la cererea creditorului,eventualitatea achitarii integrale a pretului in mai multe rate,poate fi admisa numai cu acordul expres al creditorului
nu este vorba de executare silita. am un credit pt care am girat cu apartamentul. nu am restante la credit insa vreau sa il vand cuiva in rate. Datorita faptului ca nu voi primi toata suma odata ,ci in rate eu nu voi putea sa lichidez creditul decat dupa ce voi primi ultimii bani de la cumparator. Pana atunci exista vre`un tip de act care se poate incheia intre mine si cumparator( pentru a putea dormi amandoi linistiti) ?
multumesc
Doar o promisiune de vanzare, act de vanzare numai cu acordul bancii.
Așa e.
Puteți încheia un antecontract de vânzare-cumpărare(chiar autentic în fața notarului), prin care promitentul vânzător să se oblige la achitarea în continuare a creditului și la rambursarea acestuia să facă demersurile pentru radierea ipotecii și să încheie contractul de vânzare-cumpărare.
Se poate face și predarea apartamentului către promitentul cumpărător la încheierea antecontractului.

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)
Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)