avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare!

Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in gir apartamentul pentru a primii un credit de la banca pentru a putea platii integral tot pretul apartamentului. La acea banca eu am credit de nevoi personale si am o restanta de 1500 ron....insa eu nu am girat cu apartamentul meu. Oare banca ai acorda acel credit cumparatorului ,daca pune in gir apartamentul meu pe care tocmai l-a cumparat?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 07:50, 3 Octombrie 2010
ce fel de credit..nu cred ca e vb de gir poate o ipoteca
Daca la notar, cumparatorul a achitat avansul cash, banca nu are cum sa retina valoarea datoriei dvs la creditul pentru nevoi personale. In schimb, daca, cumparatorul s-a obligat in fata notarului ca, transfera valoarea avansului convenit, prin virament in contul dvs curent deschis la banca unde sunteti debitor restant, atunci, fara indoiala, banca va retine valoarea penalitatilor de intarziere, dobanzi restante si rate restante pana la zi. Intrucat imprumutul dvs nu greveaza acel imobil cu o sarcina de natura unei ipoteci conventionale, puteti vinde apartamentul respectiv fara probleme. Acest imobil, dupa plata integrala a pretului, devine proprietatea deplina a cumparatorului si banca va institui ipoteca in favoarea sa pentru creditul ipotecar acordat cumparatorului.
Exista varianta ca banca, la care dvs sunteti imprumutat, sa va oblige la plata restantei la creditul pentru nevoi personale, numai daca, cumparatorul va primi creditul ipotecar de la aceeasi banca. Acest lucru este posibil, intrucat banca vireaza banii din contul cumparatorului in contul vanzatorului (dvs) si nu puteti motiva ca, doriti sa restituiti integral suma primita, ca diferenta de pret, in conditiile in care, dvs inregistrati restante la un credit pentru nevoi personale.
Pentru buna regula, la un credit ipotecar se aduce in garantie un imobil care va fi ipotecat in favoarea creditorului si nu girat. :)
Ar trebui sa ne spuneti ce tip de credit vrea sa ia cumparatorul.
Imprumutul dvstra nu greveaza acel imobil cu o sarcina, a.i.nu exista prb ptr acordarea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)