avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Grobei

Activitate Grobei

Nu pot intelege cum nimeni nu raspunde la acest topic de atat amar de vreme. Nu inteleg de ce, daca l-am plasat intr-un loc nepotrivit, niciun moderator nu m-a anuntat. Din pacate nu sunt doar eu nemultumit de minunatul si super promovatul forum al dvs. Tot ce pot face este sa nu va mai urmaresc si sa renunt la subscriptii si newstlere.


Multumesc
Salut,

Vin la dumneavoastra cu o situatie dificila si va cer o parere pur legala, pentru a sti ce drepturi am.

Sa presupunem ca undeva exista o firma, iar aceasta firma va inchide unul din proiectele mari pe care le are din partea unei companii americane. Avem pe acest proiect undeva la 40 + angajati. Exista si alte proiecte in cadrul companiei, dar nu pe aceeasi limba straina si cu salarii mai mici. De asemenea, exista si alte sedii prin tara, unde este posibil sa mai fie disponibile posturi.

Ca angajator, ce obligatii exista in urmatoarele situatii, pe problema descrisa mai sus:

1. Ce obligatii are firma fata de mine, angajat pe perioada nedereminatata al companiei si nu al proiectului care se inchide ?
2. Daca in situatia de fata se va oferi un alt post care nu corespunde cu salariul actual, daca refuz mutarea pe acel post si implicit scarderea salariului, ce se intampla ?
3. Daca e posibil sa fim obligati in vreun fel sa semnam o demisie la zi, sau daca lipsa oferirii de alternative implica obligativitatea angajatorului pentru plata somajului ?
4. Daca imi ofera un post in alt oras si eu nu doresc sa ma relochez, ce se intampla ?
5. Exista metode legale prin care eu sa fiu dat afara fara sa fiu tinut in preaviz, daca eu cer expres acest lucru ?
6. Daca nu exista posturi disponibile, pot cere dpdv legal somaj tehnic cu 75% pana in momentul in care apar noi posturi ?

Mi-ar fi de mare ajutor daca ati putea sa imi raspundeti la aceste chestiuni punctual. In caz ca mai aveti nevoie de informatii, eu voi intra cat de des posibil. :sorry:
Din cate inteleg, imi prezentati doua variante diferite. Doamna avocat spune ca preavizul este obligatoriu indiferent de circumstante, iar in acest moment, pentru propria constiinta, as dori sa stiu daca acest aspect este adevarat sau nu in asa fel incat sa imi pot face un plan pe termen scurt.

Intreb aceasta deoarece am observat ca cele doua raspunsuri se contrazic.

Buna,

As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este specificat ca la un numar de 3 avertismente ti se poate desface contractul de munca/incheiere colaborare, cu aceste conditii indeplinite, angajatorul poate opta pentru intreruperea imediata a colaborarii ori exista posibilitatea ca angajatorul sa opteze pentru perioada de preaviz speculata in contract?

Daca de exemplu nu accept sa semnez cel de-al doilea/treilea avertisment, am posibilitatea de a intra in perioada de preaviz ?

Care sunt conditiile actuale specificate in codul muncii ce ma protejeaza de o asemenea masura ?

In speranta unui raspuns detaliat, va multumesc.