Buna seara!
Împreună cu soțul și fiica noastră ocupam un apartament (locuinta sociala) de 13 ani.
Părinții soțului meu doresc sa ne faca acte de proprietate pe o casă la tara aflată la 45 de km de orașul în care avem apartamentul.
Putem face aceste demersuri? Mentionez ca socrii mei sunt în vârstă si doresc sa lase lucrurile clare pt copiii lor.
La tara nu ne putem muta deoarece avem locuri de munca si copilul la scoala in oras.
Ce variante exista?
Va multumesc!
Buna ziua!
Eu si sotul meu detinem un apartament locuita sociala de 9 ani. Socrul meu vrea sa ne faca acte pe o casa la tara. Cum ne aflam in imposibilitatea de a accepta acest lucru datorita faptului ca suntem chiriasi intr-o locuinta sociala, m-ar interesa daca socrul meu poate face act de vazare cumparare sau donatie fetitei mele minore si daca acest lucru afecteaza in vreun fel continuarea folosirii lcouintei sociale. Sau daca exista o alta modalitate de a intra in posesia casei de la tara. Va multumesc!
Buna ziua!
Locuiesc impreuna cu sotul si fetita mea in varsta de 9 ani intr-un apartament - locuinta sociala de 8 ani. Parintii sotului meu au construit o casa la tara, la 45 de km de oras pe care vor sa ne faca acte de vanzare cumparare. Acest lucru ne-ar pune in imposibilitatea de a mai locui in aparatamentul de acum pentru ca nu avem voie sa fim proprietari. Care ar fi solutiie? Ar putea socrii mei sa faca act de vazare cumparare fetitei mele minore? Fara ca acest lucru sa ne puna in situatia de a renunta la apartament? Sau exista alte posibilitati? Mentionez ca este necesar sa transfere casa pe numele nostru deoarece soacra mea mai are copii din prima casatorie, si sa nu apara probleme dupa moartea socrilor mei.
Va multumesc!