avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate Profesorderomana

Activitate Profesorderomana

Mulţumesc foate mult pentru faptul că daţi atenţie şi cazului meu.
Înţeleg din discuţiile dumneavoastră că ar exista posibilitatea ca cei de la serviciul probaţiune sunt cei care pot hotări dacă după un an pot să mă prezint la examen?
Vă rog să mă credeţi că şi eu am dubii în ceea ce priveşte reacţia avocatului meu.De aceea, vă rog să mă lămuriţi ce înseamnă acest citat:
În temeiul art. 71 al. 5 Cod pen. dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii.
Faptul că am primit 4 ani de supraveghere l-am înţeles dar pe mine şi pentru locul meu de muncă este important dacă pot obţine după un an permisul.



Bună ziua !
Vă mulţumesc pentru răspuns !
Aş vrea totuşi să vă mai întreb dacă acest lucru (susţinerea examenului pentru dobândirea permisului după un an) chiar este posibil???
Am această nelămurire deoarece în sentinţa mea scrie faptul că ”pe durata termenului de încercare (4 ani) condamnatul nu va conduce nici un vehicul”. Chiar ieri am discutat cu avocatul meu şi mi-a spus că acest lucru nu este posibil după un an şi că el încearcă să facă ”o contestaţie în anulare” la această sentinţă.
Dacă, totuşi, pot să mă prezint la examen după ce a trecut un an de la pronunţarea sentinţei definitive, mă prezint eu şi depun dosarul/cerere sau am nevoie şi de o decizie în acest sens de la Judecătorie? adica, îmi spune cineva că am acest drept sau mă duc direct la Poliţie cu dosarul?


Bună ziua !
Am şi eu mai multe neclarităţi în legătură cu o sentinţă pe care tocmai am primit-o ! Menţionez că, în iulie 2008 am avut un accident de circulaţie care s-a soldat cu moartea unei persoane din maşina cu care m-am ciocnit. De la acea dată până la 31.05.2012 am avut, lunar, o decizie de prelungire a dovezii de circulaţie.Mă interesează ÎN SPECIAL şi URGENT (deoarece sunt şofer profesionist şi, deci, din asta trăiesc) când pot să obţin, din nou, permisul de conducere care, prin această sentinţă, mi-a fost anulat. Din ceea ce ştiam eu, din ceea ce am mai auzit despre astfel de cazuri şi din alte surse, aş putea să mă prezint la examenul de obţinere a noului permis, după UN AN !
De asemeni, menţionez faptul că am citit aceste articole de lege care sunt redate în sentinţa mea dar totuşi nu înţeleg dacă pot să dau de permis după un an de când a fost publicată sentinţa, ce ar trebui să fac în acest sens şi, mai ales, CINE ÎMI POATE SPUNE ACEST LUCRU (dacă există vreo autoritate).
De aceea, vă rog, dacă puteţi să mă ajutaţi să înţeleg această sentinţă pe care o citez :
Curtea de Apel B -Secţia penală şi pentru cauze cu minori- Dosar nr. 7801/197/2011 Decide : În temeiul art.38515 pct.2 lit.d C.pr.pen. admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria B împotriva sentinţei penale 2387/2011 a Judecătoriei B, pe care o casează sub aspectul individualizării judiciare a executării pedepsei principale. Rejudecând în aceste limite: Face aplicarea art. 86 ind. 1 Cod pen. şi dispune suspendarea executării pedepsei de 2 an închisoare sub supraveghere pe o durată de 4 ani , care constituie termen de încercare , potrivit art. 86 ind. 2 Cod pen. În temeiul art. 86 ind. 3 Cod pen. pe durata termenului de încercare condamnatul are obligaţia de a se supune următoarelor măsuri de supraveghere din partea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul B a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. În temeiul art. 86 ind. 3 al. 3 lit. e Cod pen. pe durata termenului de încercare condamnatul nu va conduce nici un vehicul. În temeiul art. 71 al. 5 Cod pen. dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 359 Cod pr. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 86 ind. 4 Cod pen. a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art.38515 pct.1 lit.b C.pr.pen. respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul X , partea civilă Y şi societatea de asigurare SC..........SA . Respinge cererea recurentului inculpat X de prelungire a dovezii de circulaţie. a În baza art.192 alin. 2 şi 3 C.pr.pen.obligă recurenţii inculpatul X , partea civilă Y şi societatea de asigurare SC .......SA la plata cheltuielilor de judecată în sumă de câte 100 lei fiecare, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămânând în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.05.2012.
Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă POT sau NU POT obţine permisul după un an !