avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Vandrei

Activitate Vandrei

Nimeni nu ma poate ajuta? Legea 85 nu spune mare lucru despre creantele provizorii ... va rog daca stiti modul de solutionare al acestora, postati cateva cuvinte cu explicatii!
Multumiri anticipate
Buna seara,
Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu rea credita, s-a dus la executor, si am primit o somatie pentru suma de 2500 lei.
Ce costuri poate adauga executorul, tinand cont de faptul ca nu doresc sa tergiversez, ci dimpotriva, sunt dispus sa achit cheltuielile de judecata? Am gasit referinte pe net, maxim 10% + TVA, in cazul meu ar fi 248 lei, dar executorul a trecut pe somatie 500 lei. Poate executorul taxa astfel de sume doar pt simplul fapt ca a trimis o somatie?
Ce pot face in acest caz?
Buna ziua,
Pentru creantele admise provizoriu in tabelul definiv, cine are calitate de a le definitiva sau respinge? Judecatorul sindic care le-a admis provizoriu, sau Curtea de Apel la recurs?
Intreb deoarece,la solutionarea cotestatiilor la tab preliminar, am fost admis cu o creanta provizorie, alti creditori au fost respinsi, respectiv admisi in tabelul definiv.
Mentionez ca solutionarea cauzei s-a facut in baza art. 73 (3), fara citarea partilor, doar in baza documentelor depuse la dosar odata cu contestarea creantelor.
La finalul motivarii, scrie: cu drept de recurs in 7 zile de la comunicare.
Deoarece sunt indreptatit a fi admis cu o creanta certa, nu cu una provizorie ce trebuie sa fac in situatia aceasta? Sa astept un nou termen, in dosarul insolventei, unde as putea sa-mi sustin cauza, sau sa fac recurs in cele 7 zile?
Multe multumiri pentru raspuns.
Buna ziua,
Dupa pronuntarea sentintei prin care se solutioneaza contestatiile la tab preliminar, art. 74 (1), spune ca, de indata, admin. jud. va inregistra la tribunal si va afisa la sediul sau, tabelul definitiv.
Ce inseamna, de indata - in ziua pronuntarii sentintei, sau dupa comunicarea acesteia, prin posta, odata cu motivarea?
Cu stima,
Andrei