Stimati cititori participanti pe forum,
Am rugamintea sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme:
In luna decembrie a anului trecut, mi-am dat acordul sa fiu girant, intr-un contract de imprumut cu CAR Faur, pentru o colega de birou, in conditiile in care plata ratelor lunare sa nu ramana la constiinta ori bunavointa beneficiarei, ci sa fie facuta direct de pe cardul de debit/ salariu al acesteia. Intre timp, situatia financiara a respectivei s-a deteriorat: nu mai poate primi niciun imprumut bancar, figurand la litera G in baza de date a Biroului de Credite; nu are proprietati sau mosteniri in posesie; singura sursa de venit este salariul de 2200 RON, in conditiile in care creditele bancare si datoriile catre regiile autonome, fara dobanzi si penalizari, se ridica la 30 000 RON. Cum Asociatia de Proprietari si alte doua banci comerciale urmeaza sa o actioneze foarte curand in judecata, ma intereseaza in ce conditii suma pentru care mi-am daty girul va mai putea fi debitata direct de pe cardul de salariu al impricinatei. Mai precis, cine are prioritate in incasarea ratelor: CAR Faur sau ceilalti creditori care initiaza executarile silite? Exista vreo cale legala de a preintampina situatia preluarii de catre mine, ca girant, a sumei datorate de catre beneficiara?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc tuturor anticipat!