avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Casa de Ajutor Reciproc
Discuție deschisă în Executare silită

Casa de Ajutor Reciproc

Stimati cititori participanti pe forum,
Am rugamintea sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme:
In luna decembrie a anului trecut, mi-am dat acordul sa fiu girant, intr-un contract de imprumut cu CAR Faur, pentru o colega de birou, in conditiile in care plata ratelor lunare sa nu ramana la constiinta ori bunavointa beneficiarei, ci sa fie facuta direct de pe cardul de debit/ salariu al acesteia. Intre timp, situatia financiara a respectivei s-a deteriorat: nu mai poate primi niciun imprumut bancar, figurand la litera G in baza de date a Biroului de Credite; nu are proprietati sau mosteniri in posesie; singura sursa de venit este salariul de 2200 RON, in conditiile in care creditele bancare si datoriile catre regiile autonome, fara dobanzi si penalizari, se ridica la 30 000 RON. Cum Asociatia de Proprietari si alte doua banci comerciale urmeaza sa o actioneze foarte curand in judecata, ma intereseaza in ce conditii suma pentru care mi-am daty girul va mai putea fi debitata direct de pe cardul de salariu al impricinatei. Mai precis, cine are prioritate in incasarea ratelor: CAR Faur sau ceilalti creditori care initiaza executarile silite? Exista vreo cale legala de a preintampina situatia preluarii de catre mine, ca girant, a sumei datorate de catre beneficiara?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc tuturor anticipat!

Monica Mihalea
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 10:24, 20 Iunie 2012
Nu aveti nici o cale legala de a preintimpina preluarea ratele, ati semnat pt colega, acum sunteti buna de plata. Cei de la Casa de ajutor reciproc sunt interesati sa recupereze banii, nu ii intereseaza ca sunteti dvs. girant, dansii in baza semnaturii dvs i- au dat creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de la car faur ifn in calitate de girant DanailaIonut DanailaIonut Problema Juridica: Am fost executat silit in calitate de girant al unui coleg de munca , si obligat sa plattesc la CAR FAUR IFN restantele acestuia.In ... (vezi toată discuția)
Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)