avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate hellen09

Activitate hellen09

Am citit precizarile dvs, dar tot nu sunt lamurita daca trebuie sa platesc, sau nu, 5,5% din valoarea obtinuta din vanzarea imobilului, drept contributie la sanatate. Subliniez inca o data faptul ca platesc contributia la sanatate de 39 lei/luna (5,5% din salariul minim brut pe economie), ca persoana fizica fara venit, inca din 2010 pana in prezent.
Mai concret:
- in 2011 am platit contributii la sanatate in valoare totala de 444 lei ca PFV
-din ianuarie pana in prezent (inclusiv iunie) am platit 234 lei ca PFV
Daca ma duc la CASMB sa platesc pentru urmatoarele luni si predau adeverinta de la Adm Fiscala in care este trecuta suma obtinuta din vanzare ca venit (de ex.200.000 lei) este corect sa-mi stabileasca plata a 11.000 lei (5,5% din suma) contributie la sanatate?
cu multumiri
Anul trecut, in noiembrie, am vandut o locuinta. Pentru plata contributiei la sanatate, ca persoana fara venit, in luna mai 2011,mi s-a cerut o adeverinta de la fisc pe 2011. Cand am ridicat-o am vazut ca in ea sunt trecute ca venituri impozabile banii obtinuti din vanzare. Trebuie sa platesc 5,5% din valoare (ceea ce inseamna extrem de mult) sau numai cei 39 lei/lunar pe care i-am platit pana acum?