avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru69_96

Activitate alexandru69_96

Răspuns la discuția colet Marea Britanie
Intr-adevar,asa este nu aveti voie sa trimiteti tigari,deoarece reglementarile tarilor din ue interzice asta.Stiu din proprie experienta,ca in alte tari nu este voie ,decit la doua pachete de tigari dar in general nu se depaseste 10 pachete.
Totusi,plingerea si dosarul a fost intocmit in grecia in colaborare cu organele din romania,deoarece locul savirsirii faptei ,este grecia,iar aceasta tara e emis mandate de arestare europene.Insa dupa aproape un an se deschide si in romania un dosar identic ca cel din grecia si se propune arestarea preventiva a inculpatilor,cu toate ca exista unul dat de autoritatile elene,si un dosar pe rol.Se poate numi acest lucru un abuz din partea autoritatilor romane,sau o nestiinta de cauza???
In urma colaborarii celor doua state,romania a trimis rezultatele anchetei realizate in grecia si ca drept urmare, in baza celor doua anchete a rezultat un dosar in grecia,iar parchetul din aceasta tara a emis mandatele europene de arestare,pt toti inculpatii.Dar dupa un an, autoritatile din romania au efectuat o noua,ancheta,citind si cautind inculpatii,din nou pentru audieri.Totusi unii dintre inculpati se afla in grecia,cu interzicerea parasirii acestei tari.Cum se pot prezenta inculpatii in romania pe cind acestia nu pot parasi grecia ???De ce dupa un an se face o noua ancheta,in romania??????
Cred ca este corect si logic raspunsul d-voastra,dar in acest dosar penal sint si cel putin patru persoane de nationalitate elena,si fapta ca atare, sa petrecut in statul elen,deci cred ca dosarul se va judeca in grecia,mai ales ca toti invinuitii nu au voie sa paraseasca grecia,pina la solutionarea cauzei.Totusi in romania,partea vatamata a facut o plingere,la aproape un an de la savirsirea infractiunii,si s-au primit citatii,pentru prezentarea la parchet(procuror).CE AR PUTEA INSEMNA ACEST LUCRU,UN ALT DOSAR IN ROMANIA????????
Buna ziua.In urma unei plingeri efectuata in grecia,sa intocmit un dosar penal in grecia.in acest dosar sint mai multe persoane,unele retinute in acest stat sau extradate din romania,dar care au fost puse pe liber,cu cautiune,dar fara a parasi statul elen.Mentionez ,ca nici o persoana din acest dosar, nu este in regim de detentie.persoana care a facut plingerea a plecat in romania imediat,si nu sa mai intors.Pentru unele persoane ,au fost date mandate de arestare europene,si ca atare au fost arestate,dar cum am precizat ,toti au fost eliberati pe cautiune,pina la solutionarea dosarului.ESTE POSIBIL CA PARTEA VATAMATA SA FACA ACEIASI PLINGERE SI IN ROMANIA PENTRU ACEIASI CAUZA,SI SA SE INTOCMEASCA SI IN ROMANIA UN ALT DOSAR PENAL???????
Răspuns la discuția un subiect delicat
Astazi s-a luat legatura cu un avocat grec care deja era in tema cu dosarul respectiv pentru ca,cred ca este angajat de catre alta persoana din dosar.Prima abordare a fost ilara pentru ca a inceput sa rida de ceea ce este in dosar si de afirmatiile domnisoarei in cauza.
A spus ca asa a venit dosaul nou din romania cu aceste declaratii sf intocmite de politia romana pt ca nu putea domnisoara sa o faca ci doar sa relateze aceleasi minciuni si politia romana sa puna pe hirtie ceea ce aude.fara sa se gindeasca ca nu poate fi adevarat ceea ce spune domnisoara.Cea mai tare este ca o persoana a calatorit la aceiasi data cu doua mijloace de transport una e autocarul si cealalta e autoturismul cu sechestrul (in acelasi timp)
cred ca sa impartit in doua si culmea politia judeteana suceava aveau probele:copia biletului cu care a calatorit domnisoara,dar au continuat sa faca dosarul respectiv si acuzind pe acel tinar.CUM AU PUTUT SA FACA ASA CEVA CEI DE LA POLITIA SUCEAVA SI CE MASURI AR TREBUI SA SE IA?Va multumesc.
Referitor la autoritatile grecesti ....cred ca nu ma credeti,dar am 10 ani de cind locuiesc aici in grecia si cunosc oameni nevinovati care sint in puscarii pe motiv ca erau in acel loc cind sau facut razii.Unul venea de la munca si era prin zona si a trebuit sa vina seful lui grec sa-l scoata afara altfel astepta intre 8 luni si un an maxim pina la proces unde din lipsa de dovezi ar fi fost eliberat.Si pot sa va mai dau multe exemple dar nu are rost
Adevarat este ca sint si infractori care trebuie pedepsiti pentru faptele lor care actioneaza pe teritoriul greciei sint de acord cu asta dar justitia este una bolnava am fost la f multe procese si nu cred ca ati putea vedea cu ochi buni ceea ce se intimpla in justitia greaca.REFERITOR LA CAZUL RELATAT DE MINE ANTERIOR ESTE, CA EU CHIAR SINT IN MIJLOCUL ACESTUI CAZ, SI PUR SI SIMPLU NU ESTE UMAN CEEA CE SE INTIMPLA SINT SOCAT CA PE BAZA UNOR POVESTI INVENTATE DE CINEVA SE POATE EMITE UN MANDAT EUROPEAN.NU SINT RUDA CU NIMENI DIN ACEST CAZ TIN SA MENTIONEZ.O CUNOSC PE DOMNISOARA INVENTIVA SI CHIAR NU SA INTIMPLAT CA CINEVA SA O ADUCA CU FORTA DIN ROMANIA CU VREO MASINA PT CA EU PERSONAL AM ASTEPTAT-O LA FIRMA DE TURISM DIN GRECIA CU CARE A CALATORIT SINGURA.ACUM POATE MA CREDETI.Cum poate politia romana sa fie in posesia biletului domnisoarei si sa sustina ca aceasta a fost dusa cu forta in grecia si sub sechestru la aceeasi data cu biletul de calatorie? asta este prima mare problema din dosar pe baza caruia i sa dat soferului mandat european.nu am mentionat ca acest sofer nu a facut decit sa o ia la ocazie si sa o duca la firma respectiva contra cost asa cum se obisnuieste in general.Nu exista alta declaratie sau altceva ca as fi relatat-o si bineinteles daca ar fi vinovat nu as mai pierde timpul sa scriu pe forum.as putea sa va trimit copii la tot dosarul si probele dar nu stiu daca ati putea schimba ceva.voi face la c.e.d.o.zilele urmatoare o scrisoare.CE MA SFATUITI SA FAC?(in cazul in care este adevarat tot ce am relatat)

Pai asta este marea problema stimate domn aceasta domnisoara ajunsa in grecia cu firma de transport,nu cu autoturismul cum a declarat dinsa,(pentru ca exista biletul),a stat o perioada de aproximativ 10 zile in grecia si apoi sa dus la autoritatile grecesti si s-a cerut acasa in romania
pe motiv ca este sechestrata si multe altele.dar in declaratiile ei date autoritatilor grecesti in prima faza nu pomeneste de absolut nimic de sofer de adus cu autoturismul, de persoana respectiva ci doar ca acolo unde ar fi lucrat ar fi sechestrata dar total neadevarat pt ca locuia la o familie de greci mai in virsta(sint multi martori).Dupa ce a ajuns in romania sa intocmit alt dosar si alte declaratii diferite de cele date in grecia si noul dosar a fost trimis autoritatilor grecesti care in baza dosarului primit au dat mandatul european pentru peroana care ar fi aduso in grecia cu autoturismul sechestrata.
In declaratiile din grecia nu se pomeneste asa ceva.respectivul caruia i sa emis mandatul a fost arestat in romania si extradat in grecia zilele trecute
eu sint in posesia dosarelor si a biletului de la autocar si cunosc absolut totul si tin sa mentionez ca cunoscartor al tuturor persoanelor din acest caz ca este un mare abuz facut si intocmit de autoritatile romane.Presupusul sofer arestat nu are nici o legatura cu cazul acesta si poate dovedi cu acte ca in timpul ala nu a parasit tara plus marele atu biletul de calatorie al domnisoarei.MENTIONEZ CA AUTORITATILE GRECEST CIND JUDECA NICI NU CITESC DOSARELA DOVEZILE ETC ESTE VORBA DE RASISM PENTRU CETATENII ROMANI. Ce sanse mai are tinarul nevinovat?

Buna ziua tuturor.Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-o problema extraordinar de delicata chiar incredibila dar adevarata?
Deci pe scurt o domnisoara majora sustine ca a fost dusa cu forta si impotriva vointei sale,cu o masina autoturism,din romania in grecia.a mai adaugat ca ia fost luat buletin,pasaport(acesta din urma nici nu l-a scos macar vreodata)intr-un cuvint sechestrata ,obligata sa vina in grecia cu presupusu autoturism cu un sofer(PARCA NU AR FI EXISTAT VAMA LA BULGARI SAU LA GRECI)Bineinteles ca s-a ajuns la politie mai tirziu si fata a facut plingerea de mai sus.Soferul respectiv are dovezi ca nu a parasit romania in acea perioada DAR CULMEA SA DESCOPERIT CA FATA DE FAPT PLECASE CU AUTOCARUL IN GRECIA GASINDU-SE BILETUL CU CARE A CALATORIT LA FIRMA RESPECTIVA DE TURISM.POLITIA STIE DE EXISTENTA BILETULUI DAR NU S-A LUAT IN CONSIDERARE.CE SE POATE FACE IN ASEMENEA SITUATIE.Baiatului adica soferului presupus i sa dat un mandat european de arestare.Ce trebuie sa faca respectivul in aceasta situatie?va multumesc