Buna ziua,
as mai avea nevoie de un sfat,azi v-a veni d-nul politai sa constate daca socrul meu a scos cuiele din perete si sa intocmeasca un proces verbal,este obilgat socrul meu sa-l primeasca pe d-nul politai in curte daca noi proprietarii nu suntem acasa?Socrul are 89 ani si nu stiu ce hartii o sa-l puna sa semneze, nu stiu cum sa procedez legal,sa-l pot tine la distanta pe acest domn politai in limita legala(v-am explicat este vb despre politaiul ruda al vecinului).
este normal sa vina d-nul politai sa ma anunte ca vecinul meu are de gand sa-si puna burlane la casa si acolo unde este nevoie lastarii de la vie vor fi taiati?
As vrea sa mentinez ca atunci cand vecinul a sunat la politie ca socrul meu a batut cuie in peretele lui,a venit prima data un dom politai ,a vazut si a spus:"'Da esti in curtea dumitale,si faci ce vrei,peretele se vede ca este in curtea dumitale'' si a plecat.
A doua zi a venit d-nul ruda vecinului care este neliptsit la toate problemele dintre vecin si socrul meu.
Am inteles de la socrul meu ca i s-a aratat un act in care este numele socrului meu trecut pe un act de-al lor ca i-ar fi dat voie sa-si faca in fata casei la noi pe hotar peretele garajului lor.
Cum sa-l treaca si socrul meu cand el nu a semnat nimic una la mana iar in al doilea rand noi avem acte de vanzare cumparare facute de socrul meu din 1995 iar vecinii s-au mutat acum vreo 10-11 ani.
Va pot spune cu mana pe inima ca nu vreau sa fac rau dar deja acest vecin a depasit orice limita,intre noi (sotul meu si eu) si vecini nu au fost prea multe discutii in acest timp de cand s-a mutat,dar socrul meu fiind acolo de 60 de ani.el stie cine a facut gardul,al cui este si atunci cand vecinul a facut ceva neregulamentar socrul meu fiind acasa a ripostat si vecinul a sunat la politie.Noi cand ajungeam acasa aflam si nu mergeam sa vb cu vecinu,ne luam de batran.
si am constatat ca am facut cea mai mare greseala.
apropo vecinul crede ca socrul meu este proprietarul casei.
ce ma sfatuiti???:">:(:-/
Multumesc mult pentru sfat.
Si o ultima intrebare,trebuie sa am si cadastru la acte,noi avem schita casei si a terenului asa cum se facea inainte,nu am reusit sa facem cadastru la teren.
Buna ziua,
vecinul din fata noastra are casa cu spatele spre fata casei noastre.distanta de la spatele casei pana la gard este cea normala.acum el a facut constructie in fata casei,dar nu a pastrat linia de la casa,adica distanta din spatele casei pana la gard,
deci afacut peretele garajului ca este un garaj pe hotarul nostru,apa se scurge la mine in curte,a construit si o bucatarie,aceasta este in rand cu casa,dar a facut un geam mare care se vede la noi in curte,a sudat de gardul nostru niste fiare si a pus niste placi de azbociment,daca i-am spus a chemat politia(o ruda de*a lui)care ne tot streseaza si ne ameninta cu amenzi daca spunem ceva.vin si spun ca sunt in curte la ei si au dreptul sa faca ce vor.
Mai nou au facut o constructie pe care nu cred ca au avut autorizatie si au facut-o in locul gardului,au dat gardul si au facut zidul,deci si aici zidul magaziei este la noi in curte.cineva de la noi din familie s-a enervat si batut un cui in peretele vecinului si bineinteles ca vecinul si-a sunat ruda de la politie si ne-am trezit cu politia la poarta. nu este bine ce a facut cel care a batut cuiul cu toate ca este in curtea mea zidul,bineinteles d-nul politai a pus sa fie scos cuiul si cimentuit locul.
Intrebarea mea este ce putem.Cum se pot rezolva asemenea probleme in afara de al da in judecata,unde ne trebuie f.mult timp si bani?
ce ma sfatuiti sa fac,unde sa merg sa-l trezesc putin la realitate?si sa ne lase cu rudele lui din politie.
va multumesc