avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate VicGeo

Activitate VicGeo

Deci prima sentinta civila, cind s-a facut partajul intre copii bunicii nu e valabila ca sa rectifice la Cadastru cartea funciara?
Doar daca cer anularea partiala in instanta a Titlului de Propr, si doar cu acea sentitna civila pot cere corectarea cartii funciare?
Multumesc mult Kyandra pentru raspuns.

Din experienta cit dureaza o astfel de procedura? Si cit costa?

Apoi intabularea in cartea funciara s-a facut DEJA dupa Titlu de Proprietate, desi actele au fost depuse de mama ca mostenitor, documentatie atasata continind si sentinta civila data inaintea emiterii Titlului de Propr.

Deci ajuta acum sa anules in instanta Titlul de Propr., daca intabularea in cartea funciara este gresita? Cum se poate rectifica intabularea din cartea funciara? Doar in instanta?
Multumesc pentru raspuns
Este primarie de comuna si inainte de a ajunge la notar le-am arata Hot Jud cu sentitna civila, dar mi-au spus ca ei nu mai fac rectificari de Ttilu- eventula la Prefectura.
Ce pot face?
In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o sentinta civila emisa anterior titlului de proprietate. Prin sentinta civila si actele semnate de fratii lui, tata a dat parte din gradina unui frate, a platit altui frate si ceilalti doi frati au renuntat in favoarea lui.
Suprafata terenului casei si gradinii din actul de mostenitor de la bunica, nu coincide cu suprafata reala, deci notarul cind a facut actul de mostenitor dupa decesul tatalui meu, a considerat necesar sa se faca corectarea titlului de proprietar primaria luind in considerare Hot Jud si sentinta civila, sa facem masuratori recente si la intabulare sa se tina cont de Hotarirea Jud, corectindu-se in cartea funciara si greseala facuta la emiterea titlului de proprietar.
Insa cartea funciara a luat in considerare Titlul de Proprietate gresit, deci intabularea este pe numele celor cinci frati, ca si cind cedarea unei parti de gradina nu s-a facut si un frate nu a fost deja platit de tata pentru mostenirea lui de la bunica.
Cum se poate rezolva aceasta situatie?