avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate olsenlaci

Activitate olsenlaci

Am fost incadrat la,, Art. 45 OUG 195/2002" la depasire

dosarul penal a fost intocmit pentru vatamare corporala din culpa prev.si ped. de art.148 alin1 si 3 din C.p.
Buna Ziua, Va rog sa ma ajutati intr-un caz de retinerii a permisului de conducere. Un agent rutier mi-a retinut permisul 15 de zile intrucat sustinea ca am depasit o coloana de masini in dreapta cu mopedul, lucru care nu s-a intamplat. In timp ce ma deplasam cu mopedul 50 ccm paralel cu masinile o autoutilitara pe linga care ma aflam a efectuat un viraj dreapta pentru a intra in parcare si ma lovit cu oglinda in umar, in urma curuia am pierdut controlul asupra mopedului si am cazut. Pasagerul de pe moped a rupt piciorul si eu am avut rani usoare. Pentru acest motiv mi-sa intocmit dosar penal pentru infractiunea de vatamare corporala di culpa si mi-sa suspendat permisul de conducere categoriile BE+CE. Legea spune ca mopedul nu intra in categoria de autovehicole, nu necesita permis de conducere nici inmatriculare. In declaratie ce am dat la politie am explicat cum sa antimplat accidentul si ca nu ma simt vinovat pentru producerea accidentului intrucat eu circulam regulamentar pe marginea drumului langa bordura si autoutilitara nu sa asigurat inainte de efectuarea manevra de schimbarea directiei de mers. Soferul autoutilitarei nu a primit nici macar o mustrare deoarece patronul lui este un om de afacere cu cunostinte mari la politie, iar mie mi-sa intocmit dosar penal, am ramas fara permis si am pierdut si locul de munca ca sant sofer de tir.
Va rog sa ma ajutati in cazul acesta daca este abuz in serviciu si ce demersuri pot sa fac in acest caz. Va multumesc anticipat