avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Boldea

Activitate Boldea

Buna ziua,
Am absolvit cursul pentru calificarea profesionala a intermediarilor in asigurari persoane fizice si doresc inceperea unei colaborari cu un broker de asigurare. In acest sens v-as ruga, cateva informatii cu privire la ce statut ar fi mai oportun in situatia mea - PFA sau II, deasemenea ce taxe, contributii si impozite sunt aplicabile in cele doua cazuri ?

Cu respect,
Va multumesc anticipat.
Depuneti cerere de despagubire cu suma prejudiciului conform devizului de reparatie, sesizare la asigurator, sesizare ASF unde relatati cele de mai sus invocand temeiul legal.
Răspuns la discuția RCA - diferente indoielnice
E vorba probabil de Asiguratori diferiti.
Multumesc pentru raspuns,
Sa inteleg ca fara plangerea penala, nu se pot recupera cheluielile medicale de la Asiguratorul de raspundere civila a vinovatului ?
Am interpretat gresit articolul de lege, apreciez raspunsul Dvs.
Toate cele bune!
@trandafir2 - ipoteza foarte probabila

"Măsurile se referă, printre altele (care altele ?? parca simt putin praf in ochi) la revizuirea de către EUROINS a instrucțiunilor , procedurilor sau normelor de constatare și lichidare a daunelor,...în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună,...informarea sau notificarea asiguraților cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire", (wtf ?? cum adica "asiguratilor" ?? adica EUROINS are doar asiguratii CASCO nemultumiti :))) "...Reluarea activității de oferire, negociere sau încheiere a polițelor RCA se dispune...după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite"

De ieri dimineata, in continuare telefoanele din Centrala EUROINS* suna fara ca reprezentantii acesteia sa aibe bunavointa sa raspunda, in continuare nu se raspunde e-mailurilor trimise pe reclamatii@euroins.ro.

*birourile locale se scuza prin lipsa de competenta informationala si decizionala - asta e o strategie des intalnita la inspectorii de daune, printre care am mai auzit si: "nu merge internetul"; "nu merge sistemul"; "trebuie sa caut dosarul"; "suna-ti maine, nu sunt la birou" si "cel mai bine suna-ti la centrala".

De ce e sanctiunea asa tardiva ?
De ce e sanctiunea doar temporara ?

ASF reuseste sa arunce un pumn de praf in ochii celor pagubiti de asiguratii EUROINS.
Răspuns la discuția Titular asigurare
In functie de asiguratori, se acorda reduceri pentru urmatoarele categorii: pensionari, pers. cu handicap, domiciliul in zona rurala. Asiguratii sub 25 de ani beneficiaza de prezumtia unui risc ridicat de provocare a accidentelor, de aici si costul asigurarii.
Autoturismul poate fi inmatriculat pe numele unei persoane chiar daca aceasta nu detine permis.
Răspuns la discuția Asigurare cu procura
Se poate si fara procura, online e mai simplu.
Pentru cei ce intampina probleme in obtinerea despagubirilor datorate de EUROINS, acum e momentul de presiune.

Comunicat ASF 29.08.13

"Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în ședința din 28 august 2013, să aplice următoarele sancțiuni societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA:

-interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;
-sancționarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;
-sancționarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societății, cu retragerea aprobării acestuia.

Controlul la societatea EUROINS a constatat, printre altele:

-reglementările și instrucțiunile de constatare și lichidare a daunelor nu sunt adecvate;
-a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii față de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună;
-plata unor dosare de daună către păgubiți s-a făcut cu întârziere față de termenele prevăzute de normele legale;
-au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire și la motivația respingerii.

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania EUROINS a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară."


[ link extern ]
Va multumesc pt. raspuns, insa nu este vorba de o tranzacite ci de un act de donatie, iar conf. OUG 9/2013

"Art.8. Timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt:
lit. b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică",

vroiam sa aflu daca e necesara vreo procedura speciala in aceasta situatie.

Stima.