avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Titular asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Titular asigurare

Am permisul doar de 2 ani iar la un Logan de 1.4 ma costa asigurarea peste 1000 lei pe ansi este destul de mult....cea mai buna solutie ar fii sa pun masina pe numele memei mele(nu poseda carnet)? alte variante..?
Cel mai recent răspuns: nicutatu , utilizator 14:19, 2 Septembrie 2013
Daca inregistrati auto pe rolul fiscal al mamei dvs,care este temeiul legal in care aceasta ar fi exonerata de la obligatia achitarii asigurarii auto ?
nu vreau sa nu o platesc....vreau doar sa fie mai ieftina...si inregistrand masina pe mama ea plateste mult mai putin fata de noi tinerii...
In functie de asiguratori, se acorda reduceri pentru urmatoarele categorii: pensionari, pers. cu handicap, domiciliul in zona rurala. Asiguratii sub 25 de ani beneficiaza de prezumtia unui risc ridicat de provocare a accidentelor, de aici si costul asigurarii.
Autoturismul poate fi inmatriculat pe numele unei persoane chiar daca aceasta nu detine permis.

Este asigurata orice persoana care conduce autovehiculul (in mod legal), nu numai proprietarul.Rolul asigurarii RCA este de a despagubi avariile/vatamarile produse cu autovehiculul,din culpa conducatorului. Daca acesta nu poseda permis. asiguratorul va recupera platile de la acesta.Nu exista exonerare legala,
Atentie la faptul ca asiguratorul ar putea sa aiba o intrebare in chestionar, privind varsta persoanelor care conduc in mod frecvent autovehiculul,Daca se produce o dauna si nu corespund datele, s-ar putea sa fie refuzata plata daunei!

Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
nucu$, utilizator
Aceeasi dilema am avut-o si eu cand am postat o intrebare asemanatoare cu a ta pe la jumatea lui august. Uite ce mi s-a raspuns aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Pana la urma am urmat sfaturile lor am contactat un broker, XYasig.ro, mi-am luat RCA pe 6 luni de la. Pana una alta, ma mai gandesc. Vezi ce asigurator alegi, daca inca nu ai aflat despre scandalul unora, poti citi aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident minor - constatare amiabila tibi12 tibi12 Accident minor, dauna este o aripa fata si un prroiector. S-a completat formularul de constatare amiabila, insa modelul vechi, nu cel din octombrie, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma la o intrebare simpla! multumesc mult! AlexBC94 AlexBC94 Buna ziua,am varsta de 21 de ani iar cu 8 luni in urma am obtinut permisul B in Italia unde si sunt in momentul de fata. As vrea sa ma mut in tara si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)