avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident minor - constatare amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident minor - constatare amiabila

Accident minor, dauna este o aripa fata si un prroiector. S-a completat formularul de constatare amiabila, insa modelul vechi, nu cel din octombrie, pentru ca ambii asigurati aveau model vechi.

Cel vinovat are masina personala, dar masina cealalata este a unei firme.

Este in regula constatarea amiabila intre pers fizica si firma?
Se recomanda prezentarea la asigurator in maxim 24 ore, dar va fi posibil doar dupa cateva zile, in ianuarie. Este in regula diferenta de 3 -4 zile, sau cate vor fi?

-- la cine vor trebui sa se prezinte conducatorii masinilor, in conditiile in care asigurarile sunt incheiate la brokeri. La sucursale ale companiilor de asigurari sau la sedii ale brokerilor?


Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
tibi12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibi12 , utilizator 20:12, 2 Ianuarie 2013
constatarea amiabila se face intre cei doi conducatori auto. nu are nicio legatura constatarea cu forma de proprietate a vehiculului.
constatarea se face la asigurator si nu la broker. un broker emite polite ptr mai multi asiguratori, brokerul fiind de fapt un intermediar.
Constatarea a fost facuta, la locul accidentului. acum ce urmeaza?

cel pagubit (nevinovat) merge la asiguratorul celuilalt?

celalalt, din vina caruia s-a produs accidentul, cum isi repara masina?

cum circula cele 2 masini pe drumurile publice, cu avariile provocate? ce act doveditor au in cazul in care politia are intrebari?
cateva informatii despre constatarea amiabila care va pot fi de folos le gasiti aici

[ link extern ]

sau

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc.

Totusi, nu imi explia destul de clar cum va circula vehicului care e "vinovat" pe drumuri publice, pentru ca acesta nu obtine de la asigurator nici un document de introducere in reparatii, corect?

Vehiculul care va utiliza RCA pentru reparatii, corect, primeste de la asiguratorul celuilalt documentul de introducere in reparatii.

Dar celalalt, care face reparatie pe proprie raspundere (inlocuire lampa semnalizare si indreptare bara) de unde ia un document de intrducere in reparatii??
de la asiguratorul personal. vedeti pct 10 din ghid.
aceasta forma de constatare chiar daca se spune ca usureaza formalitatile de multe ori le complica. companiile de asigurari au dreptul s faca cercetari care pot dura pana la 3 luni si pot concluziona ca accidentul nu s-a produs in circumstantele descrise in formular.
singurul lucru pe care il face acest tip de constatare este evitarea amenzilor si suspendarii permiselor de conducere atunci cand este cazul. intr-un accident in care un conducator auto este beat mort si nu iti acorda prioritate si iti face masina varza ce faci, constatare amiabila sau constatare cu politia?

Alte discuții în legătură

Daune materiale prin rca pintenarug pintenarug am patit un accident, mai exact mi-a fost lovita masina in parcare. vinovatul are polita rca la [EDITAT]. care este procedura de urmat. cam cat dureaza pana se ... (vezi toată discuția)
Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)