avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate bdany

Activitate bdany

Multumesc pentru raspuns.

Produsele pe care le produc sunt legume.
Buna ziua,

Daca ati puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri, in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene pe masura 121.

In acest moment eu vand marfa pe baza certificatului de producator acordat de primarie.
Din ghidul solicitantului pentru masura 121 am vazut ca o persoana fizica trebuie sa se angajeze sa devina PFA, II, SRL ... sau un alt tip de societate intr-un anumit interval de timp.

Ceea ce as vrea sa stiu sunt diferentele intre o persoana fizica care produce produse agricole pe baza de certificat de producator si o persoana fizica autorizata /II care produce produse agricole.

Nelamuririle mele sunt legate de taxele/impozite care trebuiesc platite, evidenta platilor, trebuie sa emit bon fiscal, TVA.
Am vazut ca sunt si niste norme fixe de impozitare.

Pe certificatul de producator sunt trecute toate persoanele din familia mea care lucreaza pentru crearea acestor produse.
Daca sunt Pfa sau II va trebuie sa angajez membrii familiei ca salariati?

Nu inteleg exact ce presupune de procesul plecand de la productiea produsului pana la vanzarea lui pe piata pentru o persoana fizica autorisata sau un II.

Multumesc,
Daniel
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,

Vroiam sa va rog daca puteti sa imi spuneti in drept pe ce articole as putea sa ma bazez atunci cand o sa vorbesc cu lichidatorul.
Lichidatorul mi-a spus ca trebuie sa ii arat un caz asemanator (nu ma intrebati de ce ar fi determinant acest argument pentru mine) sau sa vin cu ceva articole din Lege care sa imi argumenteze cererea.

Multumesc,
Daniel
Buna ziua,

In 2007 am inchieat un atecontract de vanzare cumparare pentru un apartament. In 2009 am platit toti banii.
Intre timp compania a intrat in insolventa, urmeaza sa intre in faliment.
Apartamentul contractat de mine se gaseste intr-un bloc care este neterminat - nu este inscris in CF fiecare apartament ci doar ca intreg.
Sociatatea mai are si apartamente finalizate intr-un alt bloc.
Intrebarea mea pentru dumneavostra este:
Ce mecanism juridic am pentru a face lichidatorul companiei sa imi ofere un alt apartament in blocul terminat in schimbul celui contractat de mine.
Mentionez ca pentru articolul 93 indice 1 din Legea 85/2006 nu ma incadrez pentru ca nu am proprietate asupra apartamentului.


Multumesc,
Daniel
Buna ziua,

As vrea sa va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.

In urma cu 3 ani am cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential.
Compania a terminat de construit un bloc (din cele 2) pe care l-a vandut in proportie de aproximativ 80%.
Eu am cumparat apartamentul in blocul care este neterminat, platind pretul integral.
Compania a intrat in insoventa.
Pretul la care a fost evaluat ansablul rezidential in cazul falimentului nu acopera creditul acordat de banca companie....
Banca nu a fost deacord cu planul de reorganizare. Creanta bancii este creata garantata si are ca pondere peste 50% din totalul creantelor.
Prima instanta a respins (urmeaza sa se pronunte ...) planul de reorganizare.

As vrea sa va rog sa imi spuneti cum as putea sa fac o cerere catre instanta prin care sa solicit primirea unui apartament in blocul terminat in schimbul celui pe care l-am cumparat eu in cladirea neterminata.


Multumesc anticipat,
Astept raspunsul dumneavostra
Discuție masura 112
Buna ziua,

Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie privind eligibiliatea pentru masura 112.

Acum cateva luni am cumparat cu contract de vanzare cumparare de la parintii mei un teren. Pe acest teren este o expoatatie agricola.

As vrea va rog sa imi spunti daca SUNT sau NU eligibl pentru masura 112.
Avand in vedere ca nu am avut posibiliatea sa cumpar tot terenul parintilor (deci nici toata exploatatia agricola).

Conform ghidului solicitantului si actului meu de vanzare-cumparare eu ma incadrez la "infiintare exploatatie agricola" sau la "preluare prin transfer de proprietate".

Ghidul solicitantului specifica clar in cazul de prelure trebuie preluata toata exploatatia.

Dar exista cazul:
Vechiul proprietar vinde la mai multe persoane (sau vrea sa vanda - are mai multi copii ...), vrea sa arendeaze - Se poate spune ca este vorba despre faramitare a exploatatie aici?

Mi se poate impune mie, care am cumparat o parte din exploatatia agricola, ce vrea sa faca proprietaul vechiului terenului? In sensul ca eu sa nu fiu eligibil.

Multumesc anticipat,
Astept raspunsul dumneavostra